вівторок, 05 липня 2022 10:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Мер Слов'янська назвав місто ціллю РФ і закликав виїжджати з нього 

Мер Слов'янська назвав місто ціллю РФ і закликав виїжджати з нього 
Наслідки обстрілу на Донеччині окупантами. Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda

Мер Слов'янська Донецької області Вадим Лях закликав місцевих жителів виїжджати з міста, поки це можна зробити безпечно.

Українські захисники тримають оборону, однак обстріли посилюються. Наступною ціллю ворога буде Слов'янськ, Краматорськ і Бахмут, заявив Лях в ефірі українського телеканалу 5 липня, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські розвідники спрогнозували, чим закінчиться битва за Донбас

Він наголосив, що за останні 10 днів місто стало прифронтовим через щоденні ворожі обстріли.

"Найсильніший обстріл був 3 липня. Закликаю жителів міста до евакуації, вона проходить щодня. Зараз це можна зробити безпечно. Кількість людей, які хочуть виїхати, збільшується", – додав міський голова.

3 липня місто Слов'янськ зазнало масованої атаки російських окупантів. У результаті велика кількість поранених і загиблих, у місті – до 15 пожеж. Від ворожих ударів реактивними системами залпового вогню постраждали водночас декілька мікрорайонів міста.

Того ж дня Краматорськ двічі обстріляли зі "Смерчів": вдень пошкодили готельно-житловий комплекс, ввечері розбили дорогу, поцілили у школу й територію дитсадка й поліклініки. За попередньою інформацією, поранено одну людину.

Зараз ви читаєте новину «Мер Слов'янська назвав місто ціллю РФ і закликав виїжджати з нього ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути