середа, 05 квітня 2017 21:57

"Мене зробили цапом-відбувайлом" – засуджений за катастрофу Іл-76 генерал

"Мене зробили цапом-відбувайлом" – засуджений за катастрофу Іл-76 генерал
Генерал Віктор Назаров  вважає що судове розслідування, пов'язане із катастрофою Іл-76 з самого початку було упередженим. Фото: УНІАН

Генерал Віктор Назаров, якого визнали винним у недбалому ставленні до служби і засудили до семи років тюрми, вважає що судове розслідування, пов'язане із катастрофою Іл-76 з самого початку було упередженим.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу ZIK.

"Якщо порушити кримінальне провадження щодо такої резонансної справи, як збиття літака, проти звичайного полковника чи підполковника, то як це сприйме суспільство? Тому, одразу краще судити генерала. Безумовно, суспільство схвалить таке рішення. Проте, у цій ситуації, з мене зробили цапа-відбувайла, тому що так зрозуміліше людям".

Генерал згадав розслідування Скнилівської трагедії 2002-го року. За його словами тоді до відповідальності тоді притягнули шість офіцерів та чотири генерали. Слідство відбувалось швидше ніж по катастрофі Іл-76.

Назаров вважає, що за загибель військових в катастрофі Іл-76, відповідати мають близько 40 людей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін передав бойовикам нову техніку

"Станом на 20 травня, коли ми прибули в зону АТО, всі рішення по застосуванню авіації попередньо були прийняті. Це відбулося ще до появи Муженка та Назарова. Більше того, якщо не виконувати раніше прийняті рішення, то це означатиме, що ніхто нічого не робить, бо всі бояться брати на себе відповідальність. Проте, у військовій ієрархії між подією, яка трапилася – збиття літака, та керівником чи командиром є певні посадові особи, які теж причетні до злочину. Щодо збиття Іл-76, то між мною та катастрофою – близько 40 людей",– сказав Назаров.

У ніч з 13 на 14 червня 2014 року бойовики на Луганщині збили з ракетного комплексу військово-транспортний літак "Іл-76". 40 десантників 25-ї бригади ЗСУ і дев'ять членів екіпажу загинули.

Екс-керівника штабу АТО генерал-­майора Збройних сил 60-річного Віктора Назарова визнали винним у недбалому ставленні до служби і засудили до семи років тюрми. Вирок 27 березня ухвалив Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

Зараз ви читаєте новину «"Мене зробили цапом-відбувайлом" – засуджений за катастрофу Іл-76 генерал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути