понеділок, 21 серпня 2017 16:15

Матіос не висуватиме звинувачення у Іловайській трагедії українським генералам

Матіос не висуватиме звинувачення у Іловайській трагедії українським генералам
Фото twitter.com

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос заявив, що немає підстав для висунення обвинувачень громадянам України.

Про це повідомляє Цензор.Нет.

"За цими слідчими діями - можу покласти руку на Біблію - підстав для висунення підозри громадянам України у тих наслідках, які наступили після прямого вторгнення Російської Федерації, немає. У разі залишення наших підрозділів на попередніх позиціях, вони були б знищені артилерійським вогнем противника з території Російської Федерації", - розповів прокурор.

Війська Росії в кілька разів перевищували кількість українських військових, які опинились в оточенні. Матіос також наголосив, що ЗСУ реально на той не мали достатньої кількості сил для збільшення контингенту військ на Донецькому напрямку та одночасного забезпечення оборони інших ділянок державного кордону.

Противник порушив домовленості й вимоги міжнародного законодавства, і відкрив вогонь із важкого озброєння по колонах українських військових. Матіос планує притягти до відповідальності вище керівництво Росії за цей злочин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ветерани АТО шоковані висновками слідства по Іловайській трагедії.

Офіційний Київ передав результати розслідування Іловайського котла до Міжнародного кримінального суду. Звинувачує Росію в масовому вбивстві українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Матіос не висуватиме звинувачення у Іловайській трагедії українським генералам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути