Ексклюзиви
пʼятниця, 23 березня 2018 15:00

"Матір збожеволіла після упізнання" - розповіли, через що проходять рідні вбитих бійців АТО

"Матір збожеволіла після упізнання" - розповіли, через що проходять рідні вбитих бійців АТО
Найважче доводиться матерям вбитих воїнів АТО. Під час впізнання в морзі злягають від інсультів і божеволіють. Фото: Gazeta.ua

Матері загиблих бійців АТО проходять через складні випробування. На упізнаннях у моргах у жінок стаються інсульти, деякі божеволіють.

Про це виданню "Гордон" розповіла Ядвіга Лозинська, мати зниклого безвісти воїна.

"Обійшла всі морги, куди привозили загиблих бійців, переглянула всі ці жахливі фотографії. Ви не уявляєте, яке це було випробування! Ніякої психологічної допомоги. Батьків просто садили перед комп'ютером і гортали фото загиблих хлопців. Їх навіть не мили перед фотографуванням. Хоча це належить робити, щоб було видно особливі прикмети. Голі, в крові, з моторошними пораненнями молоді хлопці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тату, пробач" - зізнання сина померлого бійця АТО розчулило українців

Не всі таке випробування змогли пережити. Скільки було інсультів і інфарктів. Я знаю маму одного бійця, яка після впізнання збожеволіла. Вона досі перебуває у психіатричній лікарні", - розповіла жінка.

З літа 2014 року мати бійця АТО не може знайти сина. Самостійно їздила його шукати до бойовиків ДНР. Стверджує, що багато полонених українських бійців вивезли в Росію як рабів.

Зараз ви читаєте новину «"Матір збожеволіла після упізнання" - розповіли, через що проходять рідні вбитих бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути