четвер, 29 вересня 2022 07:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Масовані удари по Україні: Генштаб повідомив останні новини з фронту

Масовані удари по Україні: Генштаб повідомив останні новини з фронту
Триває 218 героїчного протистояння України російському широкомасштабному вторгненню. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 28 вересня, російські окупанти гатили по цивільній інфраструктурі, мирних житлових кварталах та військових об'єктах на території України.

Завдали три ракетних та вісім авіаційних ударів, здійснили понад 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 29 вересня.

"Від ворожих ударів постраждало понад 28 населених пунктів. Зокрема, Сіверськ, Білогорівка, Юр'ївка, Мар'їнка, Кривий Ріг, Вищетарасівка, Миколаїв та Тернові Поди. Залишається загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України", – йдеться у зведенні.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. На інших напрямках противник обстріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії.

На Сіверському напрямку було гаряче в районах населених пунктів Сеньківка та Блешня Чернігівської області, а також Середина Буда, Гаврилова Слобода, Хлібороб, Миропільське та Рясне Сумської області.

На Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Стрілеча, Соснівка, Красне, Грушівка, Сенькове, Дворічна та Колодязне.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобілізованих кримських татар Росія відразу відправляє на найінтенсивніші ділянки фронту – Генштаб

На Краматорському напрямку фіксували прильоти в районах населених пунктів Новоселівка, Старий Караван, Щурове, Закітне, Діброва, Озерне та Верхньокам'янське. На Бахмутському напрямку – Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Зайцеве, Весела Долина, Торецьк, Опитне, Іванівське, Яковлівка, Білогорівка та Веселе.

На Авдіївському напрямку – Авдіївка, Бердичі, Піски, Первомайське і Мар'їнка.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник активних дій не вів. Водночас накривав артилерією неподалік Новоукраїнки, Нескучного, Времівки, Залізничного, Гуляйполя, Чарівного, Червоного, Новополя та Успенівки.

На Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали райони приблизно 25 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

"З метою ведення розвідки, коригування вогню та ударів по об'єктах цивільної інфраструктури ворог, на даному напрямку, здійснив понад 45 вильотів БпЛА", – додали в Генштабі.

Більше ніж 1172 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. Серед них 395 загиблих та 777 поранених, повідомив Офіс генпрокурора. Ці цифри на ранок 28 вересня не є остаточними.

Через ворожі бомбардування та обстріли пошкоджені 2,5 тис. закладів освіти. З них 289 зруйновано повністю.

Зараз ви читаєте новину «Масовані удари по Україні: Генштаб повідомив останні новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути