вівторок, 05 грудня 2017 12:22

"Люди знемагають від безвиході" - полонена журналістка розповіла про настрої на окупованих територіях

"Люди знемагають від безвиході" - полонена журналістка розповіла про настрої на окупованих територіях
Більшість жителів окупованих територій розчарувалися в псевдореспубліках Фото: Без Табу

Більшість жителів окупованих територій розчарувалися в псевдореспубліках, проте вони все ще орієнтуються на російську пропаганду.

"Люди, які там живуть, просто знемагають від безвиході, від зарплат в 3-5 тисяч рублів. Вони вже розуміють, що Росія їх не забере, вони вже непотрібні. Вони вже виконали свою місію для дисбалансу України. Навіщо ще зайвий вантаж Росії потрібен у такій формі?" - про це розповіла журналістка, яка перебувала в полоні, Марія Варфоломєєва, інформує "РБК — Україна".

При цьому, за її словами, жителі окупованих територій, "ще не настільки голодні" і орієнтуються на кремлівську пропаганду.

Вона зазначила, що обстріли міст бойовиками відбувалися саме для того, щоб прищепити ненависть до України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Та будь вони прокляті" - "русский мир" завів жителів Донбасу в злидні

"Якби просто зараз, без обстрілів, без жерсті, яка творилася, Україна сказала:" Може, ви якось вже одумайтеся?" - самі люди винесли б цю місцеву так звану владу. Але оскільки є ненависть, то це утримує людей від якогось бунту", - зазначила Варфоломєєва.

При цьому, за словами журналістки, на окупованих територіях багато й українських патріотів, проте вони, з різних обставин, не можуть виїхати.

На окупованих територіях Донбасу фермери не зможуть самостійно розпоряджатися своїм урожаєм. Ватажок терористів Олександр Захарченко видав наказ, у якому зазначені нові вимоги щодо збору та збуту урожаю.

Зараз ви читаєте новину «"Люди знемагають від безвиході" - полонена журналістка розповіла про настрої на окупованих територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути