понеділок, 19 вересня 2022 13:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Люди стали вчетверо біднішими – скільки коштують продукти на захоплених росіянами територіях

Люди стали вчетверо біднішими – скільки коштують продукти на захоплених росіянами територіях
На тимчасово захоплених територіях росіяни подекуди вдвічі підняли ціни на продукти харчування. Фото: t.me/luhanskaVTSA

На тимчасово захоплених територіях Луганщини окупанти штучно знецінили гривню. Її обмінюють по 1,25 рубля замість номінальних 2,5.

Водночас росіяни подекуди вдвічі підняли ціни на продукти харчування. Про це у Telegram повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

За його словами, з урахуванням нового "обмінного курсу", люди, в яких залишаються гривні, збідніли в чотири рази.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Луганщині знищено дві російські бази – окупанти рахують втрати

"Різниця цін, порівняно з підконтрольною Україні територією, дуже відчутна. Більш ніж удвічі дорожча картопля, курячі тушки та свинина", – зазначив Гайдай.

Крім того, цукор на окупованих територіях на 83,52% дорожчий, буряки – на 76,47%, олія соняшникова – на 68,12 %, яловичина – на 61,50 %.

На 55,73% дорожчі яйця курячі, макаронні вироби – на 54,34 %, сметана – на 53,93 %, масло вершкове – на 51,37 %, хліб житньо-пшеничний дорожчий на 48,90 %.

На Луганщині до "народної міліції" не йдуть навіть безробітні, адже знають, що звідти окупанти одразу відправлять їх помирати на фронт. Водночас на відновлення зруйнованої інфраструктури в захоплених містах так звана окупаційна влада відводила собі різні строки, але не спромоглася вкластися у жодні, повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай уранці 19 вересня.

В Луганській області не вдасться провести опалювальний сезон. Особливо в тій частині, яка десь 4,5 місяця була під постійними обстрілами.

Зараз ви читаєте новину «Люди стали вчетверо біднішими – скільки коштують продукти на захоплених росіянами територіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути