субота, 24 грудня 2022 09:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Луганщина в окупації: Гайдай розказав про критичну ситуацію в регіоні

Луганщина в окупації: Гайдай розказав про критичну ситуацію в регіоні
Окупанти швидко знайшли "винних" у підвищенні цін на продукти в так званій ЛНР. Фото: ЛОВА

Причину підвищення цін на продукти в так званій ЛНР російські окупанти вбачають у діяльності підприємств на захоплених цьогоріч територіях.

Велика кількість скарг надходить від населення щодо високих цін в захопленому росіянами регіоні на продукти першої необхідності, розповів 24 грудня глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай.

"Втім, окупаційна влада швидко знайшла "винних" та "провела бесіди" з керівниками підприємств харчової та переробної промисловості, а також псевдоадміністрацій на Міловщині, Білокуракинщині, Новопсковщині, Біловодщині, Старобільщині, Новоайдарщині та у Станиці Луганській. Тобто, жили люди добре вісім років, доки не захопили аграрні території. Може, тоді не треба було? Тим більше, окупаційна влада все більше схиляє людей до думки, що ніхто їм зруйноване житло у так званій ЛНР відбудовувати не буде", – йдеться в повідомленні.

Щоб не будувати нове житло, маневровий фонд окупанти формують вже навіть у захопленому вісім років тому Сорокиному та населених пунктах району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти почали поквартирні чистки, після яких зникають люди

Днями оприлюднили адреси квартир, які можуть увійти до складу маневреного житлового фонду. Власникам житла необхідно з'явитися протягом 10 календарних днів з дня опублікування цього повідомлення для згоди або відмови на вселення до житлового приміщення сторонніх людей на три роки.

Раніше про формування фонду такого житла повідомили у Сіверськодонецьку, Лисичанську, Хрустальному та у Станично-Луганській громаді.

Через значні втрати російських військ, окупаційна влада продовжує перепрофілювання лікарень Луганської області у госпіталі. Так сталося з місцевими медзакладами в Біловодську та Марківці.

19 грудня у місті Старобільськ до хірургічного відділення районної лікарні, яке облаштоване під госпіталь, привезли майже 100 поранених військовослужбовців противника.

Зараз ви читаєте новину «Луганщина в окупації: Гайдай розказав про критичну ситуацію в регіоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути