середа, 26 квітня 2017 13:13

ЛНР відключили від електрики, бо влада боїться - експерт

ЛНР відключили від електрики, бо влада боїться - експерт
ЛНР знеструмили тільки тому, що владу до стінки притисло суспільство. "Чорні" розрахунки усіх влаштовували. - каже експерт Дмитро Снєгирьов

ЛНР відключили від енергопостачання не лише через економічні, а й політичні чинники.

Так вважає експерт Дмитро Снєгирьов.

"З 2015 року гендиректор Луганського енергетичного об'єднання Володимир Грицай говорив про припинення постачання електороенергії в ЛНР або хоча б обмеження до рівня оплати перетоків. Вартість тільки електроенергії, яку постачали на "націоналізовані" підприємства в так званій ЛНР, щомісячно становить 300 мільйонів гривень.

Незважаючи на так звану націоналізацію і втрату контролю над українськими підприємствами на окупованих територіях, українська сторона продовжувала постачати туди електроенергію. Крім неї - ще газ і воду. Про який віджим підприємств та економічну блокаду підприємств йдеться, якщо український уряд фактично продовжує підтримувати їхній виробничий цикл?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи винні Україні $200 млн за кожен місяць користування електрикою

Те, що 25 квітня Національна енергетична компанія "Укренерго" повністю припинила електропостачання, - заслуга громадськості. Рішення прийняли під тиском громадськості, а не згідно з раціональними міркуваннями", - розповів експерт.

У ніч на 25 квітня припинили поставки української електроенергії в окуповані райони Луганської області. Жителі Луганська буквально через кілька хвилин після півночі почали розповідати в соцмережах про появу електрики в різних районах міста.

Зараз ви читаєте новину «ЛНР відключили від електрики, бо влада боїться - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути