понеділок, 24 квітня 2017 18:29

Терористи винні Україні $200 млн за кожен місяць користування електрикою

Терористи винні Україні $200 млн за кожен місяць користування електрикою
З 25 квітня припиняється постачання електроенергії на окуповану територію Луганщини

"Терористи винні Україні 200 мільйонів доларів за кожен місяць користування електрикою", - про це сказав луганський активіст та військовий експерт Дмитро Снєгірьов.

"Президент України Петро Порошенко 15 березня 2017-го пообіцяв тотальну економічну блокаду. Вона стосується не лише залізничного та автосполучення, а й електропостачання. Водночас всі так звані націоналізовані підприємства працюють за рахунок української електрики. Бойовики не платять за неї", - сказав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Від цих відморожених можна очікувати чого завгодно" - експерт про мітинги в Донецьку

"Риторика щодо "віджиму" підприємств не відповідає реальності, а є важелем впливу до зняття економічної блокади. Не одноразово представники терористів на перемовинах в Мінську казали, що готові скасувати націоналізацію в обмін на зняття економічної блокади", - каже активіст.

Снєгірьов стверджує, що більшість власників "віджатих" підприємств не змінились.

"Підприємства юридично зареєстровані на території України. Це означає, що повинні сплачувати податки і відповідно платити за електрику, воду та все інше. Наприклад, Алчевський металургійний комбінат та Краснодонське підприємство під українською юрисдикцією цього не роблять", - каже експерт.

Експерт додав, що відновлення електропостачання залежить від політичної волі чиновників.

З 25 квітня припиняють постачання електроенергії на окуповану територію Луганщини. "З моменту вказаної дати, вся територія ЛНР залишиться без електроенергії", - сказав гендиректор Луганського енергетичного об'єднання Володимир Грицай. Не отримуватиме електрику і Попаснянський водоканал. Він розташований на українській території.

Зараз ви читаєте новину «Терористи винні Україні $200 млн за кожен місяць користування електрикою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути