пʼятниця, 26 січня 2018 14:33

"ЛНР не визнана терористичною організацєю" - захист росіянина Агеєва знайшов шпарину в законі для оскарження рішення

"ЛНР не визнана терористичною організацєю" - захист росіянина Агеєва знайшов шпарину в законі для оскарження рішення
Захист російського диверсанта Агеєва придумав, як "відмазати" підопічного. Фото: ТСН

Захист російського диверсанта Віктора Агеєва, якого затримали влітку 2017 на Донбасі, наполягає, що вирок за статтею 258-3 Кримінального кодексу "Створення терористичної групи чи терористичної організації" є незаконним, бо угруповання ЛДНР в Україні не визнане терористичною організацією.

Про це адвокат Агєєва Віктор Чевгуз розповів "Громадському".

За його словами, захист подаватиме апеляцію для оскарження вироку.

"Ця стаття йому інкримінували незаконно. ЛНР не визнана законом Верховної Ради або рішенням Верховного суду терористичною організацією. Тому інкримінувати її немає ніяких підстав. Якщо і треба було його засудити, то за статтею 260-2 КК "Участь в незаконному збройному формуванні", яким і є "народна міліція" ЛНР", - заявив він.

Крім того, адвокат зазначив, що вимагатиме дотримання закону, тому затримані разом з Агеєвим бойовики Венгер, Гладков отримали вироки по 8 років в'язниці за тією ж статтею, що й Агєєв і були обміняні 27 грудня.

Агеєву дали 10 років, українська сторона обвинувачення просила 12 років ув'язнення.

Новоайдарський районний суд Луганської області засудив громадянина Росії Віктора Агеєва до 10 років позбавлення волі за участь у терористичній організації. За словами адвоката Віктора Чевгуза, Агеєв вступив в угрупування ЛНР за контрактом. Росіянину також інкримінувалося незаконне зберігання і носіння вогнепальної зброї та боєприпасів.

Зараз ви читаєте новину «"ЛНР не визнана терористичною організацєю" - захист росіянина Агеєва знайшов шпарину в законі для оскарження рішення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути