четвер, 09 березня 2017 17:28

Лікарі не змогли дістати скалку з обличчя пораненої волонтерки

Лікарі не змогли дістати скалку з обличчя пораненої волонтерки
Волонтерка Юлія Толмачова

За добу в лікарню ім. Мечникова в Дніпрі направили 5 поранених із зони проведення антитерористичної операції.

Серед них троє військовослужбовців і два волонтери. Всі вони отримали мінно-вибухові поранення внаслідок обстрілу бойовиками Зайцевого, передав телеканал "112 Україна"

За словами лікарів, найважче поранення в 33-річного бійця. Йому влучили в ногу. Хірурги всю ніч його оперували, щоб відновити кровообіг.

Волонтерів Юлію Толмачову та Сергія Адам'яка поранили, коли воин поверталися із села Жованка. Там роздавали допомогу. Сергієві вже прооперували руку. Юлії осколки влучили в голову, один витягли сьогодні під час операції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "8 березня святкувала тільки ОБСЄ" - депутат розповіла про поранених жителів

Як розповів журналістам головний лікар лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко, осколок вирішили не чіпати. "Він дуже незручно лежить під лицьовим нервом. Треба зберегти обличчя. Поки що вирішили осколок залишити", - зазначив він.

За словами Адам'яка, його від серйозніших поранень врятували бронежилет і каска. "Роздали допомогу місцевим, піднімалися. Чую - тріск. Я був у бронежилеті й касці - вона мене врятувала", - сказав він.

8 березня в зоні АТО ворожі снайпери поранили двох українських волонтерів. Це Юлія Толмачова та Сергій Адам'як. Також поранення дістав боєць, який їхав з ними. У Толмачової - поранення в голову. Вертольотом її доправили до госпіталю в Дніпрі. Адам'яку травмували руку.

Зараз ви читаєте новину «Лікарі не змогли дістати скалку з обличчя пораненої волонтерки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути