вівторок, 25 липня 2023 04:41

Літній контрнаступ ЗСУ не може бути швидким: є причини

Літній контрнаступ ЗСУ не може бути швидким: є причини
Контрнаступ ЗСУ сповільнився через низку причин. Фото: eastnews.ua

Літній контрнаступ ЗСУ не може бути швидким та легким.

На це є причини, йдеться у звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Блінкен повідомив, скільки території вже звільнили ЗСУ за час контрнаступу

"Росія мала час перегрупуватися і підготуватися до неминучого українського контрнаступу, і тепер українські війська стикаються з підготовленими оборонними російськими позиціями, включаючи масивні мінні поля та ешелоновані польові укріплення", зазначають експерти.

Крім того, ЗСУ намагаються проводити загальновійськові операції без переваги у повітрі та з обмеженими засобами маневрування, такими як ППО, що є надзвичайно складним завданням. До того ж Сили контрнаступу України мали обмежений час для підготовки до великого наступу.

Україна, на відміну від Росії, оптимізує свої операції таким чином, щоб зберегти власні сили за рахунок повільнішого просування.

У Міноборони України вважають, що контрнаступ з точки зору ефективності йде за планом, хоч і сповільнився.

Російські загарбники багато місяців будували кілька ліній оборони на окупованій території України. Це уповільнює просування українських військ.

Сили оборони України вже звільнили більше половини території, яку росіяни захопили з початку повномасштабного вторгнення.

Зокрема, аналітики Інституту вивчення війни вважають, що звільнено 53% території, а держсекретар США Ентоні Блінкен говорить про близько 50%.

Зараз ви читаєте новину «Літній контрнаступ ЗСУ не може бути швидким: є причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути