четвер, 23 листопада 2017 08:50

Летальна зброя США вже в Україні

Летальна зброя США вже в Україні
Ефективна дальність попадання зброї — 1000 метрів. Фото: кадр з відео.

Американська компанія, що виробляє зброю, налагодила поставки гранатометів в Україну.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Американська компанія AirTronic почала співпрацю з Україною ще 2 роки тому, а перші поставки гранатометів PSRL в Україну пішли 2016-го.

"Ми почали постачати наш товар в Україну торік і продовжуємо донині. Деталі, як і що ми робимо, я не можу розголошувати. Але я можу сказати, що ми координуємо нашу роботу з посольством США в Україні, Державним департаментом, Пентагоном та з українським урядом," - розповідає головний директор компанії Річард Вендівер.

Гранатомет PSRL — це створена в США вдосконалена версія радянського РПГ-7. Гранатомети компанії AirTronic – це також летальна зброя, проте вона має обмежену дальність пострілу. Якщо її використовувати з позицій українських військових, то вона не зможе подолати нейтральну зону на окупованих територіях. Ефективна дальність попадання зброї — 1000 м.

Посол України в США Валерій Чалий пояснює, що ці контракти є політичним рішенням, але існують відмінності між цими комерційними угодами та допомогою озброєнням від уряду США, адже там мова йде про серйозніше оборонне озброєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські військові звільнили кілька населених пунктів - волонтер

Приватний виробник зброї розповідає, що ліцензію було отримати нелегко:
"Щоб отримати дозвіл, який нам потрібен, пішло трохи часу. Через делікатність теми під час переговорів "Мінськ-2", але ці системи не суперечать цим угодам. Незважаючи на це, нам довелося пройти низку політичних та бюрократичних перепон, щоб отримати експортну ліцензію. Але нам це вдалося".

За словами керівника компанії AirTronic, американське посольство в Україні координує всі дії з Міноборони України. Це роблять для того, щоб контролювати використання американської зброї. Бізнес контракт також забороняє українським споживачам перепродавати або експортувати продукцію компанії.

Угода поновлюється щороку, тому її тривалість залежить від потреб України. Зараз вона не обмежена часом.

Зараз ви читаєте новину «Летальна зброя США вже в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути