пʼятниця, 07 жовтня 2022 09:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Лендліз по-російськи: розвідка Британії назвала кількість "переданих" ЗСУ танків

Лендліз по-російськи: розвідка Британії назвала кількість "переданих" ЗСУ танків
Збройні сили України продовжують поповнювати арсенал своїх трофеїв зброєю і технікою російських окупантів. Фото: "Укрінформ"

Російська окупаційна армія залишає в Україні важку бронетехніку під час відступу чи капітуляції.

Більш як половина танкового парку України складається з трофейних машин, повідомило міністерство оборони Великої Британії у Twitter 7 жовтня з посиланням на свої розвіддані.

"Україна, ймовірно, захопила щонайменше 440 російських основних бойових танків і приблизно 650 інших броньованих машин з моменту вторгнення. Понад половина українського танкового парку, який зараз перебуває на озброєнні, потенційно складається із захоплених машин" – йдеться в огляді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вистачить на озброєння невеликої армії" – ЗСУ показали "російський лендліз" у Лимані

Союзники стверджують, що неспроможність російських екіпажів знищити неушкоджену техніку перед відходом або здачею в полон свідчить про поганий стан їхньої підготовки й низький рівень бойової дисципліни.

"Зважаючи на те, що російські формування перебувають під сильним тиском у кількох секторах, а війська дедалі більше деморалізуються, Росія, ймовірно, продовжуватиме втрачати важке озброєння", – прогнозують британські розвідники.

Збройні сили України продовжують поповнювати арсенал своїх трофеїв зброєю і технікою російських окупантів. Українські військові захопили модернізований міномет 2С12А "Сани" і боєприпаси до нього.

Зараз ви читаєте новину «Лендліз по-російськи: розвідка Британії назвала кількість "переданих" ЗСУ танків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути