середа, 20 вересня 2017 10:47

Лавров вказав, що робити миротворцям на Донбасі

Лавров вказав, що робити миротворцям на Донбасі
Миротворчий контингент на Донбасі має лише охороняти міжнародних спостерігачів. Так вважає Серій Лавров, міністр закордонних справ РФ

Миротворчий контингент у зоні АТО має лише охороняти моніторингову місію ОБСЄ.

Про це заявив міністр закордонних сказав РФ Сергій Лавров, передає "Обозреватель".

"Наша пропозиція дуже чітка: миротворці будуть тільки охороняти спеціальну моніторингову місію ОБСЄ і тільки при виконанні спостерігачами функцій, що випливають з Мінських домовленостей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення щодо миротворців на Донбасі не може бути прийняте без схвалення у Верховній Раді

Будь-яке інше призначення миротворчої місії буде означати перекреслення цих домовленостей, до цього, власне, українська сторона, як на мене, і прагне", - заявив Лавров.

Днями Віктор Медвечук, спецпредставник України з питань гуманітарного характеру в тристоронній контактній групі сказав, що "Стратегічне завдання на сьогодні - забезпечити умови для дотримання режиму "тиші" на Донбасі, для стабільного, постійно чинного режиму припинення вогню. Реалізувати його можна у тому числі й за допомогою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, діяльність якої забезпечуватимуть миротворці ООН".

Зараз ви читаєте новину «Лавров вказав, що робити миротворцям на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути