Ексклюзиви
середа, 08 листопада 2023 19:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Куп'янськ під загрозою" - Росія нарощує зусилля для наступу

"Куп'янськ під загрозою" - Росія нарощує зусилля для наступу
Українські війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські загарбники продовжують точкові атаки піхотою на Авдіївку. Росіяни зупинили наступ на відтинку Ягідне - Куп'янськ-Вузловий після значних втрат, і зараз проводять перегрупування.

Росіяни нарощують зусилля для заволодіння Синьківкою та формування умов для наступу на Куп'янськ безпосередньо. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Киричевський.

"По Авдіївському напрямку - дослідники фіксують, що росіяни насправді не змогли перейти залізничне полотно в районі Степового та Коксохіму та закріпитись по інший бік колії. Хоча окупанти неоднократно робили такі спроби. Оборона міста триває на тих же позиціях, що і раніше, ситуація лишається складна. Куп'янський та Лиманський напрямки - Сирський заявив, що росіяни зупинили наступ на відтинку Ягідне - Куп'янськ-Вузловий після значних втрат, і зараз проводять перегрупування. Але в районі Куп'янського лісу, Першотравневого та Орлянського рашисти продовжують наступати силами 6 загальновійськової та 1 танкової армій. І загалом нарощують зусилля для заволодіння Синьківкою та формування умов для наступу на Куп'янськ безпосередньо. На Куп'янському напрямку росіяни втратили за тиждень десь до 600 "штиків". Що заодно може демонструвати різницю між рівнем вмотивованості рашистських військ на різних ділянках фронту", - наголосив Киричевський.

Російські військові пішли на нову тактику ракетних ударів - тобто одночасне використання балістичних та крилатих "Іскандерів", пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Снаряди від КНДР лежать на базі у Краснодарському краї" - чому там досі немає "бавовни"

"Міноборони РФ про відпрацювання цього елементу заявляло на поточному тижні. За офіційними повідомленнями, в п'ятницю 3 листопада глава держави вручив бойовий прапор 68-ому окремому дивізіону 360 окремої ракетної бригади ВМСУ. І можливо, це є натяком на нові успіхи по вітчизняній ракетній програмі з "Нептуном". Стратком ЗСУ підтвердив факт удару по заводу "Залив" у тимчасово окупованій Керчі, де на момент атаки міг стояти на доводці як мінімум один новий ракетний корвет проєкту "Каракурт" під "Калібри", - уточнив Киричевський.

Російські загарбники продовжують точкові атаки піхотою на Авдіївку. Окупанти збирають боєприпаси та резерви для нових хвиль наступу на місто. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник 110-ї окремої механізованої бригади Антон Коцуконь.

Українські війська продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Протягом минулої доби відбулося 45 бойових зіткнень. Про це вранці 8 листопада повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «"Куп'янськ під загрозою" - Росія нарощує зусилля для наступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути