Ексклюзиви
середа, 01 лютого 2023 08:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Кульмінація наступу росіян на Бахмут відкладається – у США назвали причину

Кульмінація наступу росіян на Бахмут відкладається – у США назвали причину
Бахмут залишається під контролем ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Введення регулярних військ Росії на заміну виснажених "вагнерівців" відтермінувало кульмінацію наступу навколо Бахмута в Донецькій області.

Відтак бої за місто тривають. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

За оцінкою аналітиків, наступ групи "Вагнера" досягнув кульмінації в районі Бахмута, але російське командування перекинуло туди достатню кількість військ. Таким чином запобігши загальній кульмінації наступу на місто, який ще триває.

Командир українського підрозділу, що діє в Бахмуті, Денис Яролавський підтвердив, що "висококваліфіковані" регулярні війська РФ зараз підсилюють штурмові підрозділи приватної військової компанії "Вагнера" в рамках постійних зусиль з оточення Бахмута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що чекає на Краматорськ і Слов'янськ після ймовірного падіння Бахмута: відповідь експерта

Російські регулярні війська, можливо, замінюють виснажені сили ПВК "Вагнера", перекидаючи їх з Бахмута на лінію фронту на півдні України.

На думку експертів, міністерство оборони Росії, можливо, намагається повністю витіснити сили ПВК "Вагнера" під Бахмутом і представити російську структуру військового командування як єдиного переможця навколо Бахмута. Це за умови, що російські війська все ж захоплять місто.

ISW не прогнозує неминучого захоплення Бахмута російськими військами, хоча українське командування може вирішити відступити, щоб уникнути значних втрат.

Представники Кремля знову переоцінюють можливості російських військових щодо просування в Донецькій області та на полі бою, зазначили військові аналітики.

Зараз ви читаєте новину «Кульмінація наступу росіян на Бахмут відкладається – у США назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути