Ексклюзиви
пʼятниця, 27 липня 2018 17:23

Кремль навчає бойовиків ДНР у військових академіях

Кремль навчає бойовиків ДНР у військових академіях
Бойовики ДНР у військовому літаку в Росії. Фото із соцмережі

Міжнародна волонтерська спільнота Informnapalm опублікувала розслідування, яке свідчить про навчання бойовиків з Донбасу у військових академіях РФ.

"На фото, які розміщені донецьким бойовиком Андрієм Грінченком із позивний "Звір" було виявлено, що Михайлівська військова артилерійська академія проводила курси підвищення кваліфікації для бойовиків з 7-ї ОМСБр 2-го АК у своєму навчальному центрі, розташованому в військовому містечку Луга-3 Ленінградської області в Росії. Виявилось, що бойовики навчаються у військових академіях Росії", - йдеться в повідомленні.

На момент початку окупації Андрій Грінченко проживав у Донецьку. До російських окупаційних військ приєднався практично відразу ж. Влітку 2014 брав участь у боях за Шахтарськ, взимку 2015 воював проти ЗСУ в Дебальцевому. Восени 2015 в одному з боїв Андрій Грінченко був поранений. Після поранення Грінченку видалили нирку і витягли осколок з ноги, але йому була необхідна ще одна серйозна операція, яку взялися зробити лікарі в Санкт-Петербурзі. Після операції Грінченко навіть не думає кидати воювати. Він повертається на Донбас і знову воює.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сєпар гарно полетів" - у бліндаж бойовиків потрапило пряме влучання

Безпілотник ОБСЄ зафіксував 30 танків бойовиків та обстріли касетними боєприпасами неподалік Луганська. СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях порівняно з попереднім звітним періодом.

Зараз ви читаєте новину «Кремль навчає бойовиків ДНР у військових академіях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути