пʼятниця, 27 липня 2018 11:06

Десятки танків і гаубиць - дрон ОБСЄ зафіксував техніку бойовиків

Десятки танків і гаубиць - дрон ОБСЄ зафіксував техніку бойовиків
Бойовики використовують касетні боєприпаси і танки. Фото depo.ua

Безпілотник ОБСЄ зафіксував 30 танків бойовиків та обстріли касетними боєприпасами неподалік Луганська.

"У непідконтрольних урядові районах на основі даних повітряного спостереження виявлено 30 танків поблизу села Круглик (31 км на південний захід від Луганська)", - йдеться у звіті ОБСЄ.

СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях порівняно з попереднім звітним періодом.

Крім того, місія виявила сліди обстрілу, характер яких вказує на використання касетних боєприпасів, поблизу Новотошківського Луганської області.

Команда СММ ще раз відвідала постійне місце зберігання важкого озброєння в непідконтрольному урядові районі Луганської області, розташування якого відповідає лініям відведення, і зауважила, що там і досі бракує 6 буксируваних і 3 самохідних гаубиць.

У непідконтрольному урядові районі Донецької області спостерігачі ще раз відвідали постійне місце зберігання озброєння, розташоване за межами ліній відведення, та зауважили, що там і дотепер бракує 11 танків (чотирьох Т-64 та сімох Т-72).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має силою повертати Донбас і Крим - експерт

На Донбасі бойовики обстріляли шламонакопичувач 3-ї черги промислових відходів хімічного виробництва Торецького фенольного заводу. Через це існує загроза виникнення екологічної катастрофи.

Зараз ви читаєте новину «Десятки танків і гаубиць - дрон ОБСЄ зафіксував техніку бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути