Ексклюзиви
четвер, 28 березня 2024 12:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Кремль будує в'язниці та русифікує окуповані території України

Кремль будує в'язниці та русифікує окуповані території України
Москва русифікує окуповані області України. Фото: pixabay.com

Кремль висуває нові ініціативи з "управління" на тимчасово окупованих територіях України.

Росіяни готують чиновників та будують в'язниці, повідомило 28 березня Міністерство оборони Великої Британії у свіжому звіті в Twitter.

"Російська академія народного господарства та державної служби запускає магістерську програму "Державне та муніципальне управління", яка, за словами представника російського ВНЗ, дасть випускникам навички роботи на всіх рівнях влади, зокрема у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях України", - сказано в повідомленні.

Міністр юстиції Росії Костянтин Чуйченко заявив, що РФ створила 58 федеральних пенітенціарних установ на тимчасово окупованих територіях України.

"Створення магістерської програми частково спрямоване на подолання нестачі бажаючих та кваліфікованих кадрів на російських урядових посадах на тимчасово окупованих територіях України", - звітує британська розвідка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали свіжі карти боїв

Це може бути пов'язано із планами російського диктатора Володимира Путіна щодо створення нової адміністративної еліти, як зазначено у його посланні до Федеральних зборів минулого місяця. А також із виданням президентського указу в січні 2024 року про створення нового кадрового резерву.

"Це ще одне свідчення заходів щодо русифікації, спрямованих на приведення правових та політичних засад тимчасово окупованих територій України у відповідність до норм Російської Федерації. Інші аналогічні заходи на сьогодні включають розширення російської судової системи, запровадження російської освітньої програми, видачу російських паспортів та будівництво російської телекомунікаційної інфраструктури", - зазначають у Міноборони Великої Британії.

Росія веде війну на виснаження, намагається задушити українських захисників масою. Армія РФ використовує затримку допомоги для України для інтенсивніших атак, заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес. Водночас окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву.

Зараз ви читаєте новину «Кремль будує в'язниці та русифікує окуповані території України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути