субота, 13 листопада 2021 15:12

Кораблі України й НАТО провели "операцію" у Чорному морі: вражаючі фото
14

Військово-морські сили України (ВМС) провели тренування з кораблями ВМС Сполучених Штатів Америки, Туреччина та Румунії в акваторії Чорного моря.

Про це повідомила пресслужба ВМС України у Facebook.

Фото: ВМС ЗСУ

"Кораблі українських ВМС взяли участь у тренуваннях типу Passes з кораблями ВМС США, Республіки Туреччина та Румунії. Був залучений флагман шостого флоту США корабель управління Mount Whitney. Також залучили авіацію американських ВМС – патрульний літак P-8 Poseidon та гелікоптер", - ідеться у повідомленні.

Загалом в тренуванні взяли участь сім кораблів. Два з них українських – патрульний катер "Слов'янськ" та середній десантний корабель "Юрій Олефіренко".

Зазначається, що метою тренування було відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональної тактичної групи відповідно до стандартів НАТО та підвищення рівня взаємосумісності з флотами Альянсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уперше в історії: Міноборони віддали сотні тонн конфіскованої зброї та техніки

Під час виконання тренування відпрацювали елементи з тактичного маневрування, тренування з сигналовиробництва із використанням міжнародної системи сигналів, висвітлення морської обстановки, тренування зі зв'язку.

Подібні заходи дозволяють підтримувати безпеку в Чорному морі, вдосконалювати навченість екіпажів кораблів ВМС України та ВМС США для виконання спільних морських операцій, наголосили в повідомленні.

У Чорне море зайшов флагманський корабель Шостого флоту ВМФ США USS Mount Whitne, щоб працювати із союзниками НАТО й партнерами в регіоні.

Американське командування й НАТО раніше оголосило про початок операцій у Середземному й Чорному морях. Метою називали гарантування безпеки й стабільності в регіоні.

Зараз ви читаєте новину «Кораблі України й НАТО провели "операцію" у Чорному морі: вражаючі фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути