Ексклюзиви
четвер, 20 квітня 2023 12:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Контрнаступ ЗСУ "буде неочікуваним сюрпризом" для РФ та українців – представник Зеленського

Контрнаступ ЗСУ "буде неочікуваним сюрпризом" для РФ та українців – представник Зеленського
Україна готується до великого контрнаступу. Фото: facebook.com/petroporoshenko

Очікуваний контрнаступ Збройних сил України стане "сюрпризом".

Його "найменше очікують наші вороги", заявив представник президента у Верховній Раді, член Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський в ефірі "Радіо Свобода".

"Про те, що місто Бахмут, Маріуполь, Мелітополь та інші населені пункти – Донецьк, Луганськ – будуть звільнені, в достатньо короткостроковій перспективі, на мій погляд, вже ні в кого сумнівів немає. А коли це відбудеться, яким чином, за якими напрямками – це буде якраз тим сюрпризом, який найменше очікують наші вороги", – сказав Веніславський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший день контрнаступу ЗСУ визначить перемогу чи поразку армії – Foreign Policy

Він припустив, що наступ ЗСУ стане "сюрпризом" не лише для російських військових і суспільства РФ, але й для "багатьох українців".

Депутат також вважає, що окупанти вже побоюються українського контрнаступу, активно обговорюють його у соцмережах та ток-шоу.

"Зараз наше командування Збройних сил... робить усе, щоб максимальної шкоди завдати країні-окупанту, збройним силам, військовим формуванням, приватним військовим компаніям в районі тих населених пунктів, в яких йдуть найзапекліші бої. Це Бахмут, Мар'їнка, Авдіївка", – сказав нардеп.

Він зауважив, що дії ЗСУ на фронті зараз, в майбутньому "дозволять найбільш ефективно" звільняти наші території.

Збройні сили України вже проводять контрнаступальні дії на фронті. Серед них й оборона Бахмута на Донеччині, заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр 19 квітня.

Західні аналітики прогнозують, що новий контрнаступ Збройних сил України може бути на південному напрямку – у бік Мелітополя на Запоріжжі. Місто знаходиться на перетині двох важливих автострад та критичної залізничної гілки. Це робить його вкрай важливим для постачання російських сил на півдні.

Зараз ви читаєте новину «Контрнаступ ЗСУ "буде неочікуваним сюрпризом" для РФ та українців – представник Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути