пʼятниця, 19 липня 2019 14:52

Компанії "Мотор Січі" фінансували бойовиків - СБУ

Компанії "Мотор Січі" фінансували бойовиків - СБУ
За даними СБУ, за 2015 рік "Сніжнянський машинобудівний завод" до бюджету ДНР сплатив понад 32 млн російських рублів. Фото:media.pogliad.ua

Група компаній "Мотор Січ" протягом 2-х років фінансувала терористичні організації ДНР.

Працівники Служби безпеки України припинили цю незаконну діяльність, повідомили в СБУ.

Керівники відокремленого підрозділу групи – "Сніжнянський машинобудівний завод", що розташований на тимчасово окупованій території Донецької області, розробили і реалізували механізм проведення безтоварних операцій із підприємствами на території України, РФ і ДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили зловмисників, що фінансували бойовиків

Унаслідок оборудки до так званого банку ДНР надходили платежі "Сніжнянського машинобудівного заводу" як сплата податків та інших обов'язкових платежів, які не передбачені українськими законами.

За даними СБУ, за 2015 рік "Сніжнянський машинобудівний завод" до бюджету ДНР сплатив понад 32 млн російських рублів. Завод також безкоштовно передавав товари для потреб так званих Міністерства доходів і зборів Донецької народної республіки, через яке безпосередньо фінансувались незаконні збройні формування бойовиків.

Слідчі Служби безпеки України оголосили підозру директорові та начальникові фінансового відділу "Сніжнянський машинобудівний завод" про правопорушення.

Підприємство "Мотор Січ" належить нардепу В'ячеславу Богуслаєву.

Працівники СБУ викрили переселенців, які фінансували збройні формування ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Компанії "Мотор Січі" фінансували бойовиків - СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути