Ексклюзиви
середа, 29 січня 2020 13:53

Колишній "міністр" ДНР здався СБУ

Колишній "міністр" ДНР здався СБУ
Триває перевірка можливої причетності фігуранта до скоєння злочинів під час перебування на "керівних посадах ДНР". Фото: ssu.gov.ua

Контррозвідка СБУ вивела на підконтрольну українській владі територію одного з колишніх "міністрів вугільної промисловості терористичної організації ДНР".

Про це повідомляє пресцентр відомства.

"Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що псевдопосадовець регулярно відвідував засідання "уряду ДНР" та брав активну участь у формуванні внутрішньої політики "профільного міністерства". Він, зокрема, здійснював регулювання діяльності підприємств вугільновидобувної промисловості та розподіл енергетичних ресурсів на тимчасово окупованих територіях Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Після усунення з посади зловмисник розпочав у ДНР свій бізнес і розмірковував про повернення на підконтрольну українській владі територію.

Відразу після виведення з псевдореспубліки він написав заяву в СБУ, де повідомив про свою участь у функціонуванні незаконно сформованих на окупованих територіях "органів влади".

"Він надав детальні свідчення щодо конкретних фактів безпосередньої причетності РФ до процесу окупації окремих районів Донеччини. "Ексміністр" також засвідчив причетність держслужбовців РФ, які перебувають на окупованих територіях Донецької області як "радники", до організації злочинних схем із розкрадання бюджетних коштів РФ, виділених для функціонування об'єктів вугільно-промислового комплексу псевдореспубліки", - додали у відомстві.

Розпочали кримінальне провадження за ч.1 статті "Створення терористичної групи чи терористичної організації" ККУ.

Також нещодавно контррозвідники Служби безпеки України припинили діяльність інформаторської мережі незаконних збройних формувань ДНР, яка діяла в Лиманському районі на Донеччині.

Зараз ви читаєте новину «Колишній "міністр" ДНР здався СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути