понеділок, 01 січня 2018 10:35

Колишніх полонених атакують дзвінками з погрозами

Колишніх полонених атакують дзвінками з погрозами
Звільнені з полону українці почали отримувати дзвінки із погрозами нібито від представників ОРДЛО. Фото:kvad.org

Звільнені з полону українці почали отримувати дзвінки із погрозами нібито від представників ОРДЛО. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповіла керівниця Офісу Уповноваженого пре-зидента з питань реабілітації учасників АТО Наталя Зарецька.

"Я готова відповідально заявляти, що хлопці вже почали отримувати погрози зі східних терито-рій. Їм уже дзвонять нібито "МГБ". Ми не знаємо, хто це, можливо, це людина, яка до ОРДЛО не має відношення. Але хлопці вже отримують ці дзвінки. І це відбувається виключно через те, що їхні телефони поширюються в інтернеті та прямих ефірах", — сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Повернулися не всі" - звільнений полонений

Зарецька просить журналістів та волонтерів не поширювати персональну інформацію та особи-сті телефони звільнених полонених. Вона також зазначила, що звільнені полонені неодноразово казали їй про те, що їх втомлює спілкування з пресою. Тому вона просить журналістів і небай-дужих не намагатися часто їх відвідувати та пропонувати допомогу.

"Уявіть собі водолаза, який перебував на глибині під великим тиском. От і вони так само — перебували під величезним тиском. Але якщо водолаз перебуває під тиском води, то ці люди перебували під психологічним тиском. Що відбувається зараз? Коли водолаза різко піднімають на поверхню, в нього виникає "киснева хвороба", — пояснила вона.

Водночас один зі звільнених, який перебуває в "Феофанії", Іван Тиренко комунікує з тими, хто хоче провідати колишніх бранців. Він висловив готовність зустріти й провести усіх охочих до палат у лікарні, де лежать звільнені.

"Можна приїхати в Феофанію, попросити покликати мене, а я вже проведу. Щоб до кожного хтось зайшов провідать", — сказав Тиренко. Також чоловік зазначив, що звільнених уже забез-печили всіма необхідними речами та ліками.

В окремих районах Донецької і Луганської областей ще залишаються заручниками 103 особи. Про це повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак.

Зараз ви читаєте новину «Колишніх полонених атакують дзвінками з погрозами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути