неділя, 29 грудня 2019 15:55

Колишні беркутівці та державні зрадники: назвали тих, кого Україна віддала РФ

Колишні беркутівці та державні зрадники: назвали тих, кого Україна віддала РФ
Україна віддала бойовикам бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на Донбасі на їхньому боці, та п'ятьох ексберкутівців. Фото: Кореспондент

Україна віддала бойовикам бразильця Рафаеля Лусваргі, який воював на Донбасі на їхньому боці, та п'ятьох ексберкутівців, обвинувачених у розстрілах на Майдані у рамках обміну утримуваними особами. Про це розповів адвокат Валентин Рибін.

За інформацією адвоката, трьох ексберкутівців Павла Аброськіна, Сергія Зінченка та Олега Янішевського передали в самоназвану "ДНР". Олександра Маринченка та Сергія Тамтуру — в "ЛНР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Правосуддя та Революцію гідності розтоптали" - активісти згортають акцію під Лук'янівським СІЗО

Крім Лусваргі, Україна передала бойовикам ще низку осіб.
А саме: громадянина РФ Руслана Гаджиєва, який брав участь у бойових діях на Донбасі, фігуранта справи щодо заворушень в Одесі 2 травня 2014 року Сергія Долженкова, росіянина Олега Дороніна, який воював на Донбасі, його у 2016 році засудили до 13 років тюрми, українку Дар'ю Мастікашеву, підозрювану у державній зраді. Вона цивільна дружина ексохоронця російського політика Бориса Березовського, її звинувачували в тому, що вона вербувала в Україні диверсантів.

Адвокат Ігор Варфоломєєв повідомив, що п'ятеро ексберкутівців, обвинувачених у вбивстві 48 і пораненні 80 людей на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року, приїхали на КПВВ Майорське на Донеччину для участі в обміні утримуваними особами.

Зараз ви читаєте новину «Колишні беркутівці та державні зрадники: назвали тих, кого Україна віддала РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути