пʼятниця, 10 лютого 2017 04:51

Клімкін пояснив, за яких умов введення воєнного стану в Україні відбудеться "дуже-дуже швидко"

Клімкін пояснив, за яких умов введення воєнного стану в Україні відбудеться "дуже-дуже швидко"

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що воєнний стан в Україні буде введено дуже-дуже швидко, якщо того вимагатиме ситуація - ескалація конфлікту на Донбасі.

Про це очільник МЗС заявив в ході програми "Право на владу", пише ТСН.

"Питання неодноразово проговорювалося. Є міркування безпекового характеру, є міркування правового характеру. Тобто це питання постійно перебуває у стані обговорення. Якщо ситуація цього вимагатиме, це станеться дуже-дуже швидко", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада двічі провалила питання засудження агресії Росії

За словами Клімкіна, введення воєнного стану у разі ескалації конфлікту на Донбасі може стати доволі ефективним інструментом. У той же час, країна може перебувати у стані війни, але не вводити воєнний стан.

"Я не виключаю у разі погіршення ситуації запровадження воєнного стану і це достатньо ефективний елемент. Але сам по собі стан війни не передбачає однозначно саме запровадження воєнного стану", - сказав він.

Кремль у гібридній війні може застосувати до України три сценарії: військовий наступ, ультиматум з вимогою федералізації і перетворення ОРДЛО в сіру зону замороженого конфлікту.

Зараз ви читаєте новину «Клімкін пояснив, за яких умов введення воєнного стану в Україні відбудеться "дуже-дуже швидко"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути