середа, 23 жовтня 2019 14:20

Ким був ветеран АТО "Сенсей", який загинув від вибуху в Києві

Автор: Fb/butusov.yuriy
 

Віктор Дегтярьов - майор морської піхоти у запасі, служив за часів Союзу, жив із сім'єю декілька днів в офісі громадської організації. Свого житла у них немає, живуть на орендованих квартирах.

Пише журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

Ветеран російсько-української війни Віктор Дегтярьов, позивний "Сенсей", загинув від вибуху гранати у центрі Києва 22 жовтня. Служив у батальйоні "Донбас".

"Разом із чоловіком в офісі жила дружина Олександра, 14-річний син і 5-річна донька, яка ледь оговталася від пневмонії, її врятували київські лікарі. Старшій доньці 17 років, вона поїхала вчитися за кордон".

Дегтярьов працював тренером із бойових мистецтв. Був активним учасником Революції гідності. На початку війни створив невелику розвідувальну групу добровольців-ветеранів морської піхоти "Купол" і пішов на фронт у складі батальйону "Донбас".

Автор: Fb/butusov.yuriy
 

"Саме розвідувальна група Дегтярьова йшла попереду в першому бою батальйону "Донбас" під час Іловайської операції. 10 серпня під Іловайськом противник влаштував засідку - групу "Купол" раптово атакували з двох сторін. Тоді загинув доброволець Вадим Антонов, позивний "Літак", поруч із ним йшов Дегтярьов. Кулі пошматували йому праву руку, він отримав важке поранення, відірвало два пальці", - пише Бутусов.

У серпні та грудні 2014-го зі складу групи "Купол" загинули смертю хоробрих п'ятеро наших воїнів. Віктор вижив.

"І боровся за існування, бо знайти роботу з таким важким пораненням було нелегко. Та й на службі він не був оформлений, виникли складнощі з паперами. Один із його друзів, теж ветеран війни з Обухова Ігор Оваденко постійно займався проблемами Дегтярьова, зумів вибити ділянку землі під Обуховом", - розповідає журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поховали 36-річного Юрія Громовича, який загинув від кулі снайпера

Учасником бойових дій Дегтярьова визнали 2017-го. 7 серпня 2019-го року Віктор після багаторічних ходінь кабінетами отримав ІІ групу інвалідності. Через 5 років із дня поранення. Жодних державних нагород не отримав.

"Родина Віктора Дегтярьова потребує надання квартири і нашої уваги, як і сім'ї всіх наших загиблих на війні", - підсумував Бутусов.

У Миргороді на Полтавщині попрощалися з 36-річною військовою Ярославою Никоненко, яка 15 жовтня загинула від кулі снайпера в зоні ООС.

Зараз ви читаєте новину «Ким був ветеран АТО "Сенсей", який загинув від вибуху в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути