субота, 18 березня 2017 23:40

Кіборга-добровольця посадили у в`язницю на шість років

"17 березня мені присудили 6 років в'язниці. До апеляції у мене залишились 30 днів волі", - написав на своїй сторінці у Facebook кіборг Геннадій Дубров на позивний "Бізон".

"Дякую за подарунок на день Добровольця", - написав кіборг. Про це повідомляє Вголос.

Дубров став добровольцем у 2014 році. Від початку війни захищав село Піски на Донеччині. Згодом поїхав добровільно з 93 бригадою на ротацію в Донецький аеропорт. В боях його помітили бойові командири десантників 80-ї бригади. 11 лютого 2017 року вони передали "Бізону" нагрудний знак - нагороду "За оборону Донецького аеропорту".

 

"Усі ми розуміємо, про політичний характер цієї справи. Це розуміють і судді, які розглядатимуть справу. Їм сикотно. Повірте, дуже. Запрошую вас на засідання. Вулиця Садова, 2А, Миколаїв. Дату і час напишу згодом. Ви допоможете не тільки мені. В Україні за політичними мотивами засуджено більше тисячі наших. Цензура про це не говорить. Але я мовчати не буду і ви не мовчіть", - написав Дубров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Скоро будуть саджати за те, що вбиваємо російських громадян на Донбасі" - військовослужбовець

"Більше ніж 20 хлопців зараз чекають вироку по 31 серпня. Тоді, коли вони сказали ні особливому статусу Донбасу. Більшість на лавах підсудних – бійці російсько-української війни на Донбасі. Мої побратими. Влада пороха не змогла знайти проти підозрюваних хлопців докази. Так, як і проти мене. Але через те, що на крайньому суді не було активістів, моя суддя Інна Скарницька швиденько влупила вирок. Це зроблено для того, щоб був прецедент. Щоб всіх інших по цій справі теж могли посадити на великі строки за моїм прикладом", - написав засуджений.

Кіборги розказали Gazeta.ua як змінилось їх життя після війни за злітні смуги Донецького аеропорту. "Приїхали в аеропорт в середині грудня 2014 року. Було дуже холодно. Між чергуваннями дивився з побратимом "Музикантом" мультфільм "Гріфіни" на планшеті. Це морально розряджало. Та я просто люблю мультики. Перше, що встиг вчепити в Пісках перед виїздом, - книжка "Апокаліпсис сьогодні". Читав її - дурацька фантастика, особливо не надихала. На позиціях завжди було весело. Тому часто жартували в рацію. В ДАПі був в повному оточенні. Там зміг перевірити себе на міцність. Часом жартую, коли хворію і не маю часу лікуватись, що я залізний. Але те, що я був в аеропорту – не героїзм", - розповідає Gazeta.ua кіборг Геннадій Дубров на позивний "Бізон".

Зараз ви читаєте новину «Кіборга-добровольця посадили у в`язницю на шість років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути