вівторок, 30 листопада 2021 14:31

Катерина Луцик врятувала життя понад 200 військовим

Катерина Луцик врятувала життя понад 200 військовим
Катерина Луцик пів року воювала в авдіївській промзоні. Фото: armyinform

Медик 25-річна Катерина Луцик із Хмельниччини врятувала життя понад 200 українським військовим.

Вона стала героїнею третьої серії документального циклу "Сильна", яку покажуть у неділю, 5 грудня, о 18:15 на суспільному телеканалі "UA: ПЕРШИЙ".

"З-поміж героїнь циклу "Сильна" Катерина Луцик - моя улюблена. Цікава, багатогранна й неоднозначна особистість змінюється впродовж фільму. З цією людиною трапилася надзвичайна кількість драматичних подій, зокрема трагічних", - каже продюсерка Катерина Феленюк.

Пів року Катерина воювала в авдіївській промзоні, одній із найнебезпечніших гарячих точок фронту. Виконувала обов'язки керівниці медичної служби 122-го батальйону 81-ї аеромобільної бригади.

"Про знімання цієї серії можна зробити окремий фільм. Кожне заплановане знімання мало свою історію з корективами, які вносила доля. Та попри все нам вдалося відзняти все заплановане. Власне, це схоже на зміст третьої серії "Сильна": ніколи не знаєш, що на тебе чекає завтра. Одного дня героїня нашого фільму ухвалює рішення, яке багато змінює в її житті й змінює її. І ось тепер ми знімаємо про неї фільм", - розповідає режисерка Сніжана Потапчук.

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ в інтерв'ю Сніжани Потапчук: "Маріуполь і Слов'янськ стали українськими. Хто думає інакше - мовчить. У Донецьку буде так само"

У авдіївській промзоні знімання відбувалися біля меморіалу, де стоїть розстріляна медична машина, у якій їхала Катерина з водієм.

"Разом зі знімальною групою ми побували в місцях, спогади про які я не забуду ніколи - промка в Авдіївці - моя розстріляна машина і позиції, на яких ми жили, - говорить Катерина Луцик. - Я давно хотіла потрапити сюди, хоча мала острах. Та цікаво походити нашими колишніми позиціями, де стільки всього було. Там мене сповнювали емоції та спогади: усі дороги, які знаю напам'ять і дотепер; наша гра в теніс між обстрілами; моє перше сиве волосся в 19, виявлене саме тут; кава, якою поїли нас хлопці на кожній позиції; наше "зоряне небо". А також поранення, евакуація і, на жаль, утрати. Мене часто питають, чи не шкодую про свій вибір добровільно піти в армію. Я впевнено кажу, що ні. Користі з мене на передовій було набагато більше, ніж у лікарні".

Знімання відбувалися в рідному місті героїні - Ізяславі, Авдіївці й Києві.

Прем'єра документального серіалу про жінок у контексті війни "Сильна" відбулася в жовтні. Героїнею першої серії була Тетяна Гордійчук - дружина Героя України генерала Ігоря Гордійчука.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Луцик врятувала життя понад 200 військовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути