субота, 06 квітня 2019 20:50

До полонених не пустили представника ОБСЄ

До полонених не пустили представника ОБСЄ
Геращенко повідомила про ізоляцію полонених. Фото: "Фокус"

Найманці РФ не пустили координатора гуманітарної підгрупи ТКГ від Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Тоні Фріша до більшості українських заручників, що містяться в окупованому Луганську.

Про це у Facebook повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко.

"Погані новини з окупованого Луганська. Сьогодні координатор ОБСЄ Фріш відвідав в'язниці в окупованому місті, де бойовики відмовилася надати йому зустріч з нашими заручниками Дєєвим, Іванчуком, Орищуком, на чому наполягала українська сторона. І дозволили відвідати тільки трьох інших незаконно утримуваних заручників", - написала Геращенко.

Незважаючи на вимоги української сторони, до цих військовослужбовцям жодного разу не допускали ні Міжнародний Комітет Червоного Хреста, ні ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Змушував усіх сміятися": помер офіцер Олександр Болотенко

"У нас є всі підстави для серйозного занепокоєння цим фактом і повною ізоляцією українських військових, незаконно утримуваних окупантами", - підкреслила перший віце-спікер.

Також вона підкреслила, що Фріш дозволив собі в окупованому Донецьку стати учасником зйомок антиукраїнського пропагандистського відео проросійськими сепаратистами і РФ, що вимагає окремої реакції з боку українського МЗС.

Стало відомо ім'я військового, який загинув від кулі ворожого снайпера під Пісками. Їм виявився старший солдат 57-й бригади Юрій Фармагей, повідомила журналістка Тетяна Висоцька.

Зараз ви читаєте новину «До полонених не пустили представника ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути