четвер, 04 квітня 2019 10:36

"Змушував усіх сміятися": помер офіцер Олександр Болотенко

"Змушував усіх сміятися": помер офіцер Олександр Болотенко
Офіцер ЗСУ Олександр Болотенко загинув у лікарні. Фото: loda.gov.ua

Капітан ЗСУ 40-річний Олександр Болотенко з позивним Говерла помер від інсульту у Харківській лікарні.

У вдома нього залишилися матір Ольга, батько Олександр і дочка Юлія, повідомили в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

Трагедія сталася 2 квітня. Олександр народився в селі Калинівка Іванівського району Одеської області. Згодом переїхав до села Басівка на Львівщині. Закінчив Одеський військовий інститут Сухопутних військ. 6 років служив у Яворівський дивізії.

Поїхав на Донбас добровольцем навесні 2015 року. Був заступником командира 1 батальйону з тилу 54 окремої механізованої бригади. У складі його роти половина бійців - вихідці з Донецької та Луганської областей. На фронті Болотенко виконував бойові завдання у місті Золоте, Станиці Луганській, Луганському, Троїцькому, Попасній. Пройшов всю лінію фронту.

"Мала, не бійся, скоро все закінчиться". Я на все життя буду пам'ятати ці слова, які він мені говорив посеред Луганського 18 грудня 2016 року, коли все вибухало. Завжди запрошував на смачний шашлик чи новий улов риби. Останній раз ми бачились цієї осені, все розпитував коли я зав'яжу з війною, а сам хвалився досягненнями в житті і армії. Був мега позитивний, змушував сміятися усіх навколо", - написала у Facebook Галина Клемпуз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі загинула відома кулеметниця Яна Червона

У мережі українці сумують про смерть офіцера і висловлюють співчуття його рідним і близьким: "Друже Говерла, спочивай з миром, побратими завжди тебе пам'ятатимуть. Земля хай буде пухом і вічна пам'ять справжньому синові і героєві своєї країни", "Щирі співчуття рідним! Спасибі за сина! Герої не вмирають! Слава Україні!", "Вічна пам'ять! Блаженний спокій! Нехай земля буде йому пухом! Співчуваю!".

Публікуємо поіменний список полеглих у березні захисників України. Нам відомо про смерть 17 бійців, дев'ять - бойові втрати. Інформація про деяких - неповна. Двом наймолодшим із загиблих у бою було по 19 років, найстаршому - 48.

Зараз ви читаєте новину «"Змушував усіх сміятися": помер офіцер Олександр Болотенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути