пʼятниця, 06 січня 2017 11:36

Скалічені бойовики в медальках жебракують на вулиці

Скалічені бойовики в медальках жебракують на вулиці

У самопроголошених "республіках" не існує нормального соціального забезпечення. Тому скалічені бойовики змушені жебракувати на вулиці. Про це в інтерв`ю Gazeta.ua повідомив співкоординатор громадської організації "Права справа" Дмитро Снєгирьов.

Яку суму виплачують бойовикам після поранення?
- Бойовиків так званих ЛНР і ДНР, які втратили кінцівки та отримали каліцтва, очікує сумна доля - пенсія в розмірі 1800 рублів. І це максимум, за умови надання підтвердження участі у бойових діях.

А як же реабілітаційні програми?
- Нині на території РФ вони припинили функціонування. Вони діяли в Ростові-на-Дону. Їх фінансував терорист Ігор Гіркін.

Росія не фінансує реабілітацію бойовиків?
- Ні, офіційна влада Росії намагається на власній території позбавитись від цих найманців. На протезування марно сподіватися. Бо немає відповідного обліку і моментів централізованої організації цього процесу. Максимум на що можуть розраховувати поранені бойовики – це збір грошей на картку через соціальні мережі чи на допомогу благодійних організацій Росії.

Багато таких випадків?
- На окупованих територіях Луганської і Донецької областей діяльність благодійних організацій із Росії фактично заборонена. Якщо поранені терористи перебувають на території Росії, то мають якийсь шанс, але на окупованій території шансів у них нема, вони кинуті напризволяще.

Яка доля скалічених найманців?
- Вулиця. На вулицях окупованих міст Донбасу можна побачити багатьох бойовиків, де вони без рук і ніг. Але з медалями вигаданих "республік" жебракують. Ця картина показує реальне ставлення до них – використали і викинули.

А сім`ям загиблих виплачують так звану допомогу?
- На окупованих територіях давно виробили практику, коли загиблих терористів списують заднім числом. Це роблять для того, щоб не виплачувати так звану соціальну компенсацію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовиків за непокору Захарченкові масово женуть на передову

Кого можете навести як приклад?
- Є бойовики, яких після підриву на міні, звільнили заднім числом. Так, 23 липня 2016 року приблизно о 15:00 в районі бази відпочинку "Десюлія" підірвався на міні та помер дорогою до лікарні командир 2-го взводу розвідроти 2-го армійського корпусу "народної міліції" самопроголошеної ЛНР Никифоров Сергій Петрович. За повідомленнями з місця подій, терористи тягли пораненого на собі, не маючи можливості надати йому першу медичну допомогу через відсутність необхідних медичних засобів і ліків.

Як з'ясували пізніше, командування 2-го армійського корпусу "народної міліції" міністерства оборони ЛНР дало команду звільнити Никифорова заднім числом і оформити цей випадок, як отримання поранення цивільним мешканцем, постраждалим від обстрілів з боку ЗСУ.

Бойовики самопроголошених ЛНР і ДНР визнали Донецьк і Луганськ територією України.
Зараз ви читаєте новину «Скалічені бойовики в медальках жебракують на вулиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути