Ексклюзиви
понеділок, 12 лютого 2018 13:01

"Ідейних людей там практично всіх перестріляли" - екс-депутат Держдуми РФ висловився про війну на Донбасі

"Ідейних людей там практично всіх перестріляли" - екс-депутат Держдуми РФ висловився про війну на Донбасі
Екс-депутат Держдуми РФ переконаний, що конфлікт на Донбасі вирішиться, коли не буде зовнішнього впливу. Фото: "Радіо "Свобода"

Конфлікт на Донбасі не перетвориться на заморожений, бо між "республіками" та Україною немає етнічної різниці.

Про це заявив екс-депутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, передає "Укрінформ".

"З приводу замороженого конфлікту - якщо ми подивимось на велику статистику різноманітних воєнних конфліктів у світі, то ми побачимо, що практично жодної передумови для того, щоб війна на сході України перетворилась на заморожений конфлікт у нас немає. Немає етнічної різниці між окупованою територією і рештою України, немає релігійної різниці, немає мовної різниці, немає нічого того, що відділяло б цю територію від іншої території країни, крім фактору зовнішнього впливу", - сказав Пономарьов.

За його словами, коли не буде зовнішнього впливу, конфлікт на Донбасі вирішиться автоматично.

"Він не може там зберегтися, тому що для цього немає ніяких довготермінових передумов. Більше того, немає і кордону між територією так званої ДНР і ЛНР і рештою територією країни. Кордон склався випадково, це лінія воєнного протистояння, до якої встигли дійти", - сказав Пономарьов.

Крім того, він наголосив, що ситуація в так званих ДНР/ЛНР нестабільна, бойовики уже давно думають про власне виживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, коли РФ піде на поступки щодо миротворців

"Ідейних людей там практично всіх перестріляли. В цьому сенсі можливостей повернути цю територію окупований Донбас зараз достатньо багато. Ніхто її утримувати довготерміново не буде. І це ще один фактор того, що я абсолютно переконаний - цей конфлікт замороженим не буде", - додав Пономарьов.

За три роки з часу ухвалення "Мінська-2" Росія не виконала жодного пункту угоди. Про це у своєму Twitter написала речник МЗС України Мар'яна Беца.

Зараз ви читаєте новину «"Ідейних людей там практично всіх перестріляли" - екс-депутат Держдуми РФ висловився про війну на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути