Ексклюзиви
неділя, 13 січня 2019 18:30

"Хтось має служити" - Друїд розповів, як узяв автомат та пішов боронити Україну

Автор: Повернись живим
  До війни 23-річний Дмитро був на Донбасі всього раз, тепер він знає його майже весь
До війни 23-річний Дмитро був на Донбасі всього раз, тепер він знає його майже весь

23-річний Дмитро має позивний Друїд, він заспокоює рідних, хоча в декількох сотнях метрів від нього позиції бойовиків.

У його бліндажі тепло, а біля буржуйки гріються кішки, такий бойовий затишок налаштовує на бесіду з журналістом фонду Повернись живим.

"Близьким, щоб не хвилювалися, кажу, що в мене все добре. Хтось же має воювати", - каже військовий.

Друїд мав працювати на залізниці, але дочекався закінчення навчання і пішов до армії влітку 2016-го року. Тепер він служить у 57- окремій мотопіхотній бригаді.

Хлопець родом з Сумської області і до війни був на Донбасі лише раз. Завдяки російській агресії він знає всі міста Донецької та Луганської областей де виконувала завдання його команда.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мистецтво війни вчать у полях" - бойовий командир про офіцерів в ЗСУ

Під час однієї з переїздок їх обстріляв ворог, Дмитро розповів, що радий, що там попався якийсь криворукий.

"Пам'ятаю, у лютому 2017 року ми були під Чермаликом – розвозили з хлопцями на КрАЗі боєкомплекти. Я бачу, що водій їде по полю й дуже швидко. Вже час під'їжджати до позиції, а ми чуємо звук, ніби гілка зачепилася за кузов. Потім – вибух. Повибігали з машини, попадали на землю, у колії. Тоді по нам стріляли з ПТУРа, метра півтора над капотом пролетіло, але в нас не влучило, добре, що якийсь криворукий попався. Це те, що не забудеться. Командир мій казав, що це як другий день народження", – пригадує Друїд.

Для себе він чітко вирішив пов'язати своє життя з армією.

"Якщо з себе не почнеш, то нічого доброго не буде. В мене, до речі, дуже багато знайомих пішли служити. Я своє життя планую пов'язати з армією, тим паче, мені дуже пощастило з бригадою та побратимами", - каже хлопець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я здивувався, коли мені сказали, що платитимуть зарплату"

"У нас немає жодної "дідовщини". Коли хтось новий приходить, ми йому допомагаємо та всьому навчаємо", – додають військові, які уважно слухають нашу розмову.

Замість того, щоб жити мирним щасливим життям, вони йдуть на війну. Адже розуміють: мають захистити Україну та здобути перемогу. Підтримати українських бійців у нашій спільній боротьбі можна тут: https://goo.gl/77k8qa

30 квітня 2018 року антитерористичну операцію було переформатовано в Операцію об'єднаних сил. Управління компанією було передано від Служби безпеки України до Збройних сил України.

На посаду командувача був призначений Сергій Наєв. Він керуватиме всіма військовими та правоохоронними підрозділами на території проведення ООС.

На Донбасі діє особливий порядок, який наділяє військовослужбовців розширеними правами. Військові мають право перевіряти у громадян документи, які посвідчують особу, затримувати підозрілих та проводити обшуки без ордера.

Зараз ви читаєте новину «"Хтось має служити" - Друїд розповів, як узяв автомат та пішов боронити Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути