Ексклюзиви
четвер, 30 серпня 2018 16:18

"Ховали живцем" - нові факти в Іловайській трагедії

"Ховали живцем" - нові факти в Іловайській трагедії
Бійцям під Іловайськом видали документи про смерть за кілька днів до загибелі. Фото: Ветерани.UA

Родичам загиблих під Іловайськом 29 серпня 2014-го бійців видавали документи про їхню смерть за кілька днів до трагедії.

Про це заявив військовий фотокореспондент Маркіян Лисейко "Апострофу".

"Коли ми спілкуємося з родичами загиблих, тобто як мінімум кілька випадків, коли батькам видали документи про загибель сина за 2 дні до "зеленого" коридору, в яких говорилося, що їхній син йшов у напрямку Донецька. Хоча ми знаємо, що це не так - документ від 27 серпня, а ми 28 бачилися з ним у Іловайську. І він, я знаю точно, йшов "зеленим" коридором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ГПУ завела 30 справ щодо Іловайська

Подібна історія трапилась з бійцем із позивним "Восьмий". У нього є офіційний документ із підписом 6 полковників АТО. У ньому написано, що він загинув у липні десь під Лисичанськом або Сіверськодонецьком. Ось як він міг загинути у липні, якщо в серпні ми його фотографували в Іловайську? І таких брудних фактів було чимало", - розповів Лисейко.

У Іловайських боях 2014-го загинули 366 українських бійців, 450 отримали поранення, 300 потрапили до полону, 84 досі вважаються зниклими безвісти.

Зараз ви читаєте новину «"Ховали живцем" - нові факти в Іловайській трагедії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути