Ексклюзиви
четвер, 30 серпня 2018 04:15

ГПУ завела 30 справ щодо Іловайська

ГПУ завела 30 справ щодо Іловайська
ГПУ відзвітувала про розслідування по Іловайську. Фото: iPress

Головна військова прокуратура продовжує здійснювати досудове розслідування за фактом ведення Російською Федерацією агресивної війни проти України, що спричинило загибель людей та інші тяжкі наслідки.

У зазначеному виробництві, крім іншого, досліджуються обставини Іловайскої трагедії, а також причини і наслідки, при яких відбулися ці події, передає Цензор.НЕТ.

Для повноти слідства і професійної оцінки питань застосування та взаємодії сил і засобів, залучених до проведення АТО в Донецькій і Луганській областях, обґрунтованості прийняття управлінських рішень при плануванні і проведенні бойових операцій, в тому числі в серпні 2014 року в районі міста Іловайськ Донецької області, проведено дві комплексні комісійні судові військові експертизи, до яких залучено 31 досвідченого експерта і фахівця у військовій сфері.

Зібраними доказами і експертизами встановлено, що з травня по липень 2014 силами АТО проведено ряд успішних операцій зі звільнення населених пунктів Донецької і Луганської областей від терористичних організацій "ДНР" і "ЛНР".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скількох захисників недорахувалися після Іловайської трагедії: відкрили дані

11 серпня 2014 керівництвом АТО видано наказ, на виконання якого командуванням сектора "Б" розроблений задум, одним із завдань якого було блокування силами Збройних Сил України та зачистка від незаконних збройних формувань міста Іловайськ. До бойової операції були залучені сили окремих добровольчих батальйонів.

Масштабне вторгнення відбулося в ніч з 23 на 24 серпня 2014 року. Сили вторгнення Збройних Сил РФ складалися з дев'яти батальйонно - тактичних груп: 3500 чоловік особового складу; до 60 танків; до 320 БМД (БМП) до 60 знарядь; до 45 мінометів; 5 ПТРК.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ завела 30 справ щодо Іловайська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути