субота, 11 червня 2022 09:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Холера близько: окупанти в Маріуполі терміново готують до запуску "інфекційки"

Холера близько: окупанти в Маріуполі терміново готують  до запуску "інфекційки"
Маріупольці чекають на дозвіл, щоб поховати близьких, до 10 днів. Фото: t.me/andriyshTime

Російські загарбники терміново готують до запуску інфекційне відділення у Маріуполі на Донеччині.

Відділення для хворих на холеру відкриють на базі лікарні швидкої допомоги - там, де лікували пацієнтів з Covid-19. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

"Попри публічне заперечення загрози, окупанти в терміновому порядку готують до запуску інфекційне відділення на базі ЛШМД. Майже готові чотири бокси для ізоляції хворих. Інфекційне відділення буде відкрите на базі відділення Covid-19. Воно під час під час вуличних боїв в Маріуполі використовувалось окупантами для зберігання близько 600 тіл загиблих. Відділення смерті", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жителів Маріуполя "зомбують" псевдоісторією про "збирання земель"

За словами Андрющенка, відділення очолює росіянин, який приїхав із Сибіру.

"За пригодою на "медичне сафарі" для отримання унікального досвіду. Таке собі втілення книги "Записки юного лікаря" Булгакова на кістках маріупольців", - наголосив він.

Черги на отримання дозволу, щоб поховати близьких, - до 10 днів, додав Андрющенко.

"Влітку. Цей час маріупольці мають зберігати тіло або вдома, або на вулиці імпровізованих моргів. Наслідки зрозумілі всім. Тому кількість власноруч влаштованих могил до дворах зростає. Ексгумація де-факто зупинена", - повідомив радник мера.

Російські загарбники зносять будинки в Маріуполі без розбору завалів. Тіла маріупольців прибирають разом із бетоном і вивозять, як сміття, на полігони. Загиблих від рук росіян містян разом із завалами складують на Лівобережному полігоні твердих побутових відходів і на полігоні в Приморському районі. Про це повідомила Маріупольська міськрада в Telegram.

Спочатку російські терористи змушували розбирати завали маріупольців. Однак, коли побачили реальну кількість знайдених тіл, відсторонили місцеве населення, зі слів мера Маріуполя Вадима Бойченка.

Французьким журналістам вдалося потрапити на братську могилу в Маріуполі на Донеччині. Більшість табличок не підписано, а просто пронумеровано.

Зараз ви читаєте новину «Холера близько: окупанти в Маріуполі терміново готують до запуску "інфекційки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути