вівторок, 12 квітня 2022 11:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Хімічна атака в Маріуполі: "Азов" показав постраждалих

Хімічна атака в Маріуполі: "Азов" показав постраждалих
Основні симптоми: гіперемія обличчя, підвищення артеріального тиску, сухість та печія в області ротоглотки, слизових ділянок очей Фото: А "Вчасно

Люди, що постраждали від розповсюдженої ворогом отруйної речовини невідомого походження в Маріуполі, перебувають у відносно задовільному стані.

Контакт цивільних осіб із речовиною був мінімальний, адже епіцентр ураження був на певній відстані від місця перебування людей. Дещо ближче були військовослужбовці, розповіли в окремому загоні спеціального призначення "Азов".

Обстежити територію поширення отрути неможливо. Росіяни обстрілюють місце злочину, щоб його приховати.

На відео показали військовослужбовця, який у задовільному стані. Двоє інших - під наглядом лікарів. Серед постраждалих цивільних найгірший стан - у літньої жінки

Основні симптоми: гіперемія обличчя, підвищення артеріального тиску, сухість та печія в ротоглотці, слизових очей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У разі застосування хімзброї Росією Британія розглядає "всі можливі відповіді"

Ворог застосував отруйні або сильнодіючі отруйні речовини задушливої дії. Через повну блокаду токсикологічний аналіз речовин, якими отруїли людей, здійснити неможливо. Лікарі спостерігають за станом особового складу та наслідками отруєння.

У полку "Азов" повідомили, що окупанти застосували хімічну зброю над заводом "Азовсталь", який утримують українські захисники. Джерело, наближене до Міноборони України, стверджує, що ймовірність використання російськими окупантами хімічної зброї дуже висока. Президент Володимир Зеленський нагадав, що світові лідери обіцяли швидше й жорсткіше реагувати, якщо РФ застосує в Україні хімічну зброю.

Зараз ви читаєте новину «Хімічна атака в Маріуполі: "Азов" показав постраждалих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути