пʼятниця, 23 червня 2017 18:29

Хабарі та величезні черги: як перетинають кордон з ДНР

  Щоб оминути чергу бойовики ДНР пропонують купити чергу за 400 гривень. Фото: politikus.ru
Щоб оминути чергу бойовики ДНР пропонують купити чергу за 400 гривень. Фото: politikus.ru

Поїздка в бік Донецька або назад у жителів Донбасу асоціюється з довгими чергами і багатогодинним очікуванням. Люди чекають від 4 до 8 годин. Щоб уникнути довгої черги українські прикордонники і бойовики ДНР пропонують людям від 200 до 400 гривень за позачерговий проїзд або зайняте місце.

Про це повідомляє Новини Донбасу.

"Українська прикордонна служба в своїх зведеннях говорить про те, що її співробітникам пасажири пропонують хабарі розміром від 200 до 400 гривень. Якщо вірити повідомленням відомства, всім відмовляють і заявляють про порушників в поліцію. Самі перевізники розповідають, що найчастіше тих, хто під'їхав до українського КПВВ за пільговою смугою, не маючи на те права, відправляють в кінець черги", - йдеться на сайті.

В угрупованні ДНР про хабарництво на митниці мовчать. Але на кордоні з бойовиками існує "зелений коридор". Ціна питання - 300-400 гривень.

"Останньою тенденцією на блокпостах ДНР - рідкісні "зелені коридори", коли митники пропускають на огляд машини і перевірку документів водія. Плинність - 5-6 машин за дві-три години в черзі. Встати в першій п'ятірці в пільгову чергу можна за 300-400 грн., чим користуються місцеві перевізники на легкових автомобілях. Якщо ви не перевізник, а простий бажаючий перетнути митницю ДНР якомога швидше, то звернувшись до найближчого прикордонника, вас направлять до кабінки. Саме там перевіряють документи у водіїв", - повідомляють Новини Донбасу.

Якщо водій їде з дітьми або з вагітною жінкою, домовитися про швидкий проїзд буде простіше і дешевше. Якщо у людини немає ніяких аргументів крім грошей, то можна навіть бути затриманним за запропонований хабар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики ДНР пускають на море через блокпост

ДНР та ЛНР повернуться в Україну за 10 років. Крим — не менш ніж через 20. Так вважає старший віце-президент Центру аналізу європейської політики та редактор британського журналу The Economist Едвард Лукас.

Зараз ви читаєте новину «Хабарі та величезні черги: як перетинають кордон з ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути