четвер, 06 липня 2017 12:12

ГПУ не знає, як екстрадувати з Криму бойовика Погодіна

 

Генпрокуратура України заявляє, що вивчає правові можливості для екстрадиції бойовика ДНР Вадима Погодіна з Ялти.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

20 червня ГПУ отримала інформацію від Інтерполу про затримання Погодіна в Ялті. Але, як заявляє Генпрокуратура, відповідно до українського законодавства, всі органи влади, розташовані на окупованій території Криму, незаконні. Будь-які акти, видані цими органами, визнаються законами України недійсними. За інформацією ГПУ, через ці обставини Генпрокуратура вивчає правові можливості для екстрадиції Погодіна.

21 червня Ялтинський міський суд прийняв рішення про арешт терориста угруповання ДНР Вадима Погодіна. Підстава для цього - те, то що він перебуває в міжнародному розшуку за запитом України. На материковій Україні проти Погодіна відкрили кримінальні справи за умисне вбивство і викрадення людини. Його підозрюють у тому, що він віддав наказ розстріляти 16-річного жителя Краматорська Степана Чубенка.

Термін арешту Вадима Погодіна закінчується 30 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовика затримали за вбивство 16-річного Степана Чубенка

На засіданні гуманітарної підгрупи у Мінську українська сторона не отримала інформації щодо долі 132 заручників. "Сьогодні ми знову не отримали інформації щодо долі 132 заручників, яких утримують на окупованих територіях, щодо конкретних людей і прізвищ, попри всі наші запити і вимоги. Нам лише заявили, що в ОРДО утримують 55 українців (без прізвищ), а в ОРЛО - 14", – повідомила Геращенко.

Зараз ви читаєте новину «ГПУ не знає, як екстрадувати з Криму бойовика Погодіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути