четвер, 29 грудня 2022 14:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Готуються здаватися: росіяни зводять оборонні рубежі поблизу Луганська

Готуються здаватися: росіяни зводять оборонні рубежі поблизу Луганська
Окупанти готують оборонні рубежі поблизу Луганська. Фото: facebook.com/pressjfo.news

На Донбасі російські окупанти поступово зводять оборонні рубежі біля Луганська, готуючись до прориву Збройних сил України.

Водночас мобілізовані обговорюють можливість здачі в полон, заявив 29 грудня заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу, передає Gazeta.ua.

"У разі прориву силами оборони України оборонних рубежів окупаційних військ на лінії Сватове – Кремінна та перенесення бойових дій ближче до Луганська значна частина військовослужбовців підрозділів 2-го армійського корпусу, особливо з числа мобілізованих на тимчасово окупованих територіях, планує здаватися в полон", – ідеться в повідомленні.

За словами Громова, серед офіцерського складу штабу 2-го армійського корпусу, який дислокується в Луганську, ходить інформація про поступову підготовку оборонних рубежів навколо міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переможні новини: на Запоріжжі ліквідували сотні російських окупантів разом із технікою

Збройні сили України готують наступ на Кремінну Луганської області одночасно з трьох напрямків. Водночас окупанти стверджують, що просуваються в районі Соледара.

Бої на Луганщині тривають, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW). ЗСУ продовжують проводити операції зі звільнення Кремінної, хоча говорити про взяття населеного пункту передчасно.

28 грудня українські сили продовжували контрнаступ у напрямку Кремінної. Провели штурм біля Червонопопівки в 6 км на північ від міста, де бої не стихають за ділянку Р-66 шосе, що веде до Кремінної.

Зараз ви читаєте новину «Готуються здаватися: росіяни зводять оборонні рубежі поблизу Луганська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути