середа, 02 травня 2018 17:06

"Готові вбивати, аби красиво жити" - розповіли, що коїться в прифронтовому Зайцевому

"Готові вбивати, аби красиво жити" - розповіли, що коїться в прифронтовому Зайцевому
Деякі жителі окупованих територій на Донбасі готові були на все, аби отримати "красиве життя". Фото: Апостроф

Жителі прифронтового Зайцевого на Донеччині навесні 2014 року були готові вбивати та ґвалтувати, аби лише "жити красиво".

Зараз хочуть лише одного – повернутися до мирного життя, розповів "Обозревателю" голова Зайцевської ВЦА Володимир Весьолкін.

"Якщо раптом ви побачите зняте якимось сепарским або російським каналом відео, де люди говорять: "Ми не хочемо війни, ми хочемо, як раніше" - будьте певні: вони хочуть в Україну. "Як раніше" - це кодове слово. Тому що сказати про це прямо вони не можуть. Занадто жорстко це присікається.

Коли в крайній житловий будинок у Зайцевому прилетів "Град" і завалилася стіна (добре, люди не постраждали), я чув діалог між господарями будинку. Дружина явно наша. І вона чоловікові говорить при мені: "Бачиш, що твої зробили? Виродки! Ми все життя будинок будували". А він, переконаний на 100 відсотків, - прихильник "молодої республіки". Каже дружині: "Град" впав у нас у дворі, а двір наш виходить на Бахмут - це звідти прилетіло". "Ти що, дурень?! Вся вулиця обстріляна, у наш будинок влучило, бо перелетіло і впало в город!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гуляв із сином біля адміністрації, а за півгодини її захопили" - муфтій мусульман розповів про окупацію Донецька

Підтримали все це здебільшого бідні люди. Причому бідні вони не з вини держави, а виключно тому, що ліниві. І вони готові були грабувати, вбивати, ґвалтувати - щоб отримати те красиве життя, про яке вони завжди мріяли, але заради якого не вдарили палець об палець. Це були озлоблені ніщеброди, яким дали зброю і вседозволеність", - сказав Весьолкін.

"Працювала на мітингу, коли якийсь "шкаф" із перекошеним обличчям тицьнув у мене пальцем ще й друзів своїх почав кликати. Зрозуміла, що краще не з'являтися на вулицях", - розповіла журналістка з Донецька Тетяна Заровна.

Зараз ви читаєте новину «"Готові вбивати, аби красиво жити" - розповіли, що коїться в прифронтовому Зайцевому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути