вівторок, 05 березня 2019 10:03

Головорізи повертаються: назвали серйозну проблему для Путіна

Головорізи повертаються: назвали серйозну проблему для Путіна
Росіяни на Донбасі Фото: Вчасно

Повернення з Донбасу до Росії бойових командирів, які воювали на стороні ЛНР і ДНР, стало серйозною проблемою для президента Росії Володимира Путіна.

Справа в тому, що такі люди звикли до повної відсутності закону. Про це в ефірі "5 каналу" заявив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і ВПО України Юрій Гримчак.

"Моральний стан досить погане в цих бойовиків-колабораціоністів. Їх там близько 40 000, також там величезна кількість інструкторів і командирів, бо фактично є офіційний командир роти, а є людина, яка командує з російським військовим званням і з приписом на відрядження", — Юрій Гримчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Такого за 5 років не було: показали пусті полиці супермаркетів у ДНР

"Але в чому головний біль для Росії — ці люди частково повертаються, а повертаючись в Росію, вони стають злочинцями. Вони звикли до повної відсутності закону. І тому для них переступити через людське життя і грабежі, катування і т.д. не проблема, їх туди в ОРДЛО і відправляли, щоб вони там залишилися, але частина повертається і це зараз серйозна проблема для РФ".

Найманців, що воювали на Донбасі на боці бойовиків, переслідують в Росії.

Кримінальні справи порушили проти керівників та учасників російського воєнізованого націоналістичного угруповання "E.N.O.T. Corp", які, крім підтримки угруповань бойовиків ЛНР і ДНР, розгорнули цілу мережу дитячих "військово-патріотичних" таборів у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Головорізи повертаються: назвали серйозну проблему для Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути