понеділок, 04 березня 2019 16:37

Найманців, що воювали на Донбасі, переслідують в Росії

Найманців, що воювали на Донбасі, переслідують в Росії
Скріншот з видаленого відео на YouTube-каналі російського воєнізованного націоналістичного угруповання E.N.O.T Corp / фото: Радіо Свобода

Найманців, що воювали на Донбасі на боці бойовиків, переслідують в Росії.

Кримінальні справи порушили проти керівників та учасників російського воєнізованого націоналістичного угруповання "E.N.O.T. Corp", які, крім підтримки угруповань бойовиків ЛНР і ДНР, розгорнули цілу мережу дитячих "військово-патріотичних" таборів у Росії, йдеться у сюжеті Донбас. Реалії.

Іграшковий єнот на поясі – характерний знак бойовиків російського націоналістичного угруповання. До 2014 року як націоналістичне угруповання "Светлая Русь" били нелегальних мігрантів у Москві. А потім – наділи камуфляж і поїхали воювати.

У 2017 році представники "E.N.O.T. Corp" влаштували у Підмосков'ї табір, якому навчали воювати дітей з Росії, Білорусі і Молдови.

За інформацією російського видання "Новая газета", ватажок "єнотів" Роман Теленкевич вирішив розпустити організацію через тиск з боку колишніх союзників.

На Теленкевича та інших членів "E.N.O.T. Corp" в Росії заведені кримінальні справи – нібито за здирництво та пограбування продавців контрабандних "айфонів". І, за інформацією журналістів, це тільки початок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські окупанти ліквідували рештки так званих "ополченців"

"Велика" кримінальна справа буде пов'язана з темою військово-патріотичних зборів, які "єноти" проводили з року в рік з благословіння все тих же кураторів. Але тепер це можна трактувати як втягнення неповнолітніх до екстремістської діяльності", - йдеться у сюжеті.

На території Донбасу, яку контролюють бойовики ДНР створили базу, куди додають зрадників.

До неї потрапляють російські бойовики, найманці з місцевих жителів і так звані політичні діячі ДНР.

Зараз ви читаєте новину «Найманців, що воювали на Донбасі, переслідують в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути