Ексклюзиви
вівторок, 04 серпня 2020 08:06

Головне, що з початку режиму тиші не загинув жоден військовий - Мендель

Головне, що з початку режиму тиші не загинув жоден військовий - Мендель
Мендель назвала українську армію мудрою. Фото: Facebook/Юлія Мендель

Українськіі військові поводять себе мудро і вже тиждень з початку "режиму тиші" не відкривають вогонь у відповідь на провокативні постріли бойовиків.

Про це речниця президента України Юлія Мендель написала на своїй сторінці у Facebook.

"Ось уже тиждень триває режим повного та всеосяжного припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі. Від понеділка до понеділка. За цей час були певні порушення – вибухи мін, адже сотні тисяч гектарів території Донбасу заміновані; польоти дронів, поодинокі неприцільні обстріли – все задля провокації. За цей тиждень українська армія показала себе мудрою. Якщо з того боку провокують на конфлікт, а відтак – і зрив хиткого режиму припинення вогню, а з цього не дають себе провокувати – це прояв мудрості та відданості миру", - йдеться в дописі.

Мендель окремо наголосила, що жоден український воїн не був вбитий і поранений за цей тиждень. І підкреслила, що це – головне.

"У світі нині близько 50 зон активних воєнних дій. А в історії світу їх були тисячі. Жодна війна не припинялася миттєво, і зазвичай поодинокі провокації під час спроб примирення тривають місяць, а то й два. Звісно, всім нам хотілося б ідеального примирення: коли мир ідеалізується, а справедливість перемагає. Але на вгамування людських емоцій, на усталення нових умов потрібен час. Стійкість – це те, що доповнює мудрість наших воїнів", - зазначила речниця Зеленського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти провокували українських військових пострілами з гранатометів

За її словами, до справжніх бойових дій, до захисту територій і людей у Штабі ООС готові щомиті.

"Ніхто не звинуватить українську армію у боягузтві. Вона міцно та впевнено тримає контроль і готова до дій. Сила – це те, що характеризує наших воїнів. Той, хто воював за свою землю, за своїх батьків, коханих і дітей, краще за інших знає ціну миру. Зараз – час для підтримки та подяки за те, що яким би хистким не було це припинення вогню, за весь тиждень війна не забрала жодного нашого воїна", - відзначила Мендель.

Від початку режиму припинення вогню бойових втрат та поранених зі складу Об'єднаних сил немає. Військовослужбовці Збройних Сил України та інших складових сил оборони продовжують виконувати свої завдання за призначенням.

Разом з військовими, завдання виконують і рятувальники та вогнеборці, йдеться в ранковому зведенні пресслужби Штабу ООС у вівторок 4 серпня.

Зараз ви читаєте новину «Головне, що з початку режиму тиші не загинув жоден військовий - Мендель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути