субота, 02 листопада 2019 13:16

Глава УГКЦ про ситуацію на Донбасі: "Не можемо бути примирені зі злом"

Глава УГКЦ про ситуацію на Донбасі: "Не можемо бути примирені зі злом"
На думку провідника греко-католицької церкви, існують певні кроки, які можуть допомогти дійти до примирення. Фото:static.espreso.tv

До примирення на Донбасі можемо прийти тоді, коли перестанемо робити зло, а почнемо казати правду і вести діалог.

Іти на компроміс зі злом також не можна, заявив предстоятель Української греко-католицької церкви Святослав.

"Коли йдеться про агресора, тобто про того, хто тепер справді нас вбиває і заперечує нам право на життя та існування, то насамперед потрібно чітко собі відповісти: ми не можемо бути примирені зі злом, із відкритим фактом агресії", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава УГКЦ - українцям: "Не зачаровуйтеся обіцянками"

Очільник греко-католиків переконаний, що християни не мають відповіді на всі питання, "але ми здатні разом їх шукати"

"Спілкуючись з Богом, який є істиною, ми можемо знайти відповіді на наші питання, які нас турбують", - пояснив глава УГКЦ.

Разом з тим, на думку провідника греко-католицької церкви, існують певні кроки, які можуть допомогти дійти до примирення.

"Передусім необхідно перестати чинити зло для того, щоб ми могли говорити про будь-яке примирення. Потрібно зупинити агресора, зупинити того, хто чинить зло. Я вважаю, що наступний крок - пошук діалогу та можливості спілкуватися. Примирення можливе лише в контексті діалогу. Ще один крок, який ми рано чи пізно мусимо зробити, - це сказати правду. Зло повинно бути назване злом, а добро - добром. Адже без того, щоб сказати правду, справедливого миру ніколи не буде. Без правди немає справедливості", - підкреслив духовний лідер.

Папа Римський Франциск повідомив, що на Донбасі ведеться гібридна війна, позначена печаттю пропагандистської брехні і маніпуляцій. Про це він сказав українським єпископам, яких приймав у Ватикані. Свою заяву він зробив на другий день після зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «Глава УГКЦ про ситуацію на Донбасі: "Не можемо бути примирені зі злом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути