пʼятниця, 16 серпня 2019 12:27

Гіркін висловився щодо ліквідації Захарченка

Гіркін висловився щодо ліквідації Захарченка
Терорист не вірить в офіційну версію ліквідації Захарченка. Фото: УНІАН

У ліквідації ватажка ДНР Олександра Захарченка зацікавлені його російські куратори.

Про це заявив терорист Ігор Гіркін. Він виключив причетність українських спецслужб до вибуху, передає MK.RU.

"Вважаю, що без участі людей, пов'язаних, скажімо так, із впливовими російськими колами, усунути Захарченка було б неможливо. Не думаю, що рішення про ліквідацію було ухвалено офіційною владою, але більш імовірно, що існували серйозні сили, зацікавлені в усуненні", – зазначив він.

Бойовик вважає, що політичних мотивів усунення Захарченка не було. Ліквідація була пов'язана з комерційними питаннями. Мова йде про контроль над "сірими" схемами і над промисловістю на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сепар" демонтують, щоб увічнити пам'ять Захарченка (фото)

"Якщо б політичні мотиви були головними, то Захарченка просто викликали б до Москви і залишили тут. Як це було, наприклад, із Болотовим (Валерій Болотов, екс-ватажок ЛНР, – Gazeta.ua)", – упевнений Гіркін.

Олександр Захарченко був ліквідований 31 серпня 2018-го у результаті вибуху в кафе "Сепар" на бульварі Пушкіна у Донецьку. За деякими даними, невідомі заклали вибухівку в люстру або у вивіску над входом до кафе, на якій красувався Чебурашка в камуфляжі. Хто є організатором вбивства, на даний момент невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Гіркін висловився щодо ліквідації Захарченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути