понеділок, 28 серпня 2017 12:23

Герой України розповів, як знищив російський танк

Герой України розповів, як знищив російський танк
Тарасюк розповів, як знищив ворожий танк. Фото tsn.ua

23-річний Василь Тарасюк особисто підбив ворожий танк "Т-72" і на початку року отримав три осколкові поранення і чотири контузії. Президент Петро Порошенко нагородив лейтенанта 72-ї бригади імені Чорних Запорожців орденом "Герой України" під час параду з нагоди Дня Незалежності.

Про бій під Авдіївкою Тарасюк розповів в ефірі "ТСН.Тиждень".

"Був період, коли наші позиції турбували ворожі танки, і дуже багато хлопців отримували тяжкі поранення. Це було останньою краплею. Я на той час зі своїм командиром взводу підготували позиції, на якій знаходився гранатомет. Одного разу, коли я проходив повз позицію, почув звук техніки і зрозумів, що є нагода знищити танк. Він був один і дуже чітко вискочив на свою пристріляну позицію", - розповів Тарасюк.

"Танк встиг зробити один постріл по хлопцях на сусідній позиції. Я здійснив постріл по ньому, щоб переключити його на себе. Це був постріл поруч із ним у районі Гусянки. Після того я відкоректувався і здійснив новий постріл, який влучив у нього. Танк задимився, і я подумав, що це вже була перемога. Через те, що він був до мене лобовою частиною, яка є найзахищенішою, я другим пострілом попав по ньому. Він знову задимився. Доки я перезарядився, щоб здійснити новий постріл, він зробив постріл по мені. Він вдарив дуже близько до мене. Земля здригалась, але ще більше хотілось його знищити. Після того як я перезарядився, він ще раз встиг по мені здійснити постріл. Я вистрілив і знову попав по ньому. Він знову димів. Я знову перезарядився і хотів закріпити успіх, але в останній момент з диму вилетів танковий снаряд, який влучив прямо по моїй позиції. Я не можу сказати, що мене врятувало. Якийсь дух, бо мене відкинуло. Потім була інформація, що танк забрали і він більше не працює. Після цього я довгий час не міг вийти з позиції. Дякуючи іншому командирові з іншої роти, він під'їхав на неброньованому автомобілі і забрав мене".

Бійці 72-ї бригади біля шахти "Бутівка" знищили російський танк із білим маскуванням під іменем "Білий орел".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДНР продають ордени і звання

Російський актор Анатолій Пашинін служить у рядах 8-го батальйону Української добровольчої армії. Журналіст уточнив, що зірка російського й українського кіно вже протягом місяця є українським добровольцем в зоні збройного протистояння на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Герой України розповів, як знищив російський танк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути